Vatreni dečki (Rescue Me) – 5. sezona u studenom na RTL Televiziji – serijala.com
Trenutno čitaš
Vatreni dečki (Rescue Me) – 5. sezona u studenom na RTL Televiziji

Vatreni dečki (Rescue Me) – 5. sezona u studenom na RTL Televiziji

Putem press objave s RTL Televizije:

VATRENI DEČKI

(RESCUE ME)

Žanr: dramska serija

Sezona: 5

Ukupno epizoda: 22

Godina: 2009.

Izvršni producenti: Peter Tolan, Adam Bernstein

Uloge: Denis Leary, Adam Ferrara, Michael Lombardi, Steven Pasquale, Andrea Roth, Jack McGee, James McCaffrey, John Scurti, Jerry Adler, Callie Thorne, Michael J. Fox

RTL2, od četvrtka, 3. studenog u 22.25 sati

Privatni život u kaosu, prijatelji izvan kontrole, a Tommy se i dalje igra s vatrom!

Anegdote Tommyja Gavina (Denis Leary), njujorškog vatrogasca i spasioca, nastavljaju se i u epizodama pete sezone. Dramska serija, koja je tijekom prikazivanja na stekla mnoštvo hrvatskih obožavatelja i kultni status, kreće s petom sezonom na RTL2!

Nedugo nakon smrti oca i nesmotrenosti koju je počinio, Tommy Gavin se vraća u vatrogasnu postrojbu, a tamo ga čeka saslušanje i donošenje odluke koja će mu odrediti budućnost i karijeru. U međuvremenu, Tommy saznaje da je Janet (Andrea Roth) u vezi s Dwightom (Michael J. Fox), nekadašnjim sportašem. Pokušava kontrolirati svoje bezumno opijanje, no kada šef Feinberg  (Jerry Adler) upoznaje tim s Genevieve Lazard, francuskom novinarkom koja radi istraživanje o godišnjici tragedije i terorističkog napada na World Trade Center, pandorina kutija se otvara i čini se da će se sve vratiti na staro. Tommy najprije odbija pogledati film o terorističkom napadu na New York, no kada ga vidi, uvjeren je da je njegov rođak živ. On i dalje balansira između Janet i Sheile (Callie Thorne) te pokušava popraviti odnos sa kćerima.

Situacija s Tommyjevim prijateljima nije ništa bolja – Lou se jedva oporavio od ljubavne veze, a osoba koja ga je dovela na rub bankrota sada traži njegov oprost. Mike (Michael Lombardi) kupuje bar za sebe i prijatelje kako bi imali mjesto za opuštanje. Francova (Daniel Sunjata) boksačka karijera je u usponu, a upoznaje i boksačicu za koju se emotivno veže. Sean (Steven Pasquale) se bori s rakom, a Sheila konačno pristaje da njezin sin Damien postane vatrogasac kako bi nastavio tradiciju u obitelji Gavin, što dovodi do nove pomutnje u vatrogasnim redovima.

Veterana vatrogasne ekipe, Tommyja Gavina, upriličio je neponovljivi Denis Leary, koji je 2005. godine nominiran za Zlatni globus za najboljeg glumca u „Vatrenim dečkima“. Iste godine, te 2006. i 2007. nominiran je i za nagradu Emmy u istoj kategoriji za istu seriju. Slavni glumac, poznat po ironičnom humoru i oštrim komentarima, ponajprije je postao poznat u Engleskoj zahvaljujući uspješnim gostovanjima na kabelskoj televiziji. Leary je 1995. godine, zajedno s njujorškim producentom Jimom Serpicom (najveći projekt Comedy Central), osnovao producentsku kuću koja se udružila s Dreamworksom kako bi stvorila uspješnu TV seriju „The Job“. Osim te serije, u kojoj je sudjelovao kao producent i glavni glumac, Denis Leary svojom je briljantnom glumom obilježio političku satiru nominiranu za čak dva Oscara, „Predsjedničke laži“ i fantastičnu dramu „Tajni život zubara“. Suradnik Jima Serpica na ovom projektu je Peter Tolan, zapamćen kao producent i scenarist mega popularne serije „Murphy Brown“, dobitnice nagrade Emmy. Pisao je scenarije za brojne uspješne filmove, među kojima su „Uklet“ i „Ljubimica Amerike“, a svoj je ugled zauvijek zapečatio istaknuvši se kao sjajan scenarist komedija s Robertom De Nirom „Analiziraj ovo“ i „Analiziraj ono“.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861