Trailer: Sherlock u božićnom specijalu posjećuje viktorijanski London – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer: Sherlock u božićnom specijalu posjećuje viktorijanski London

Trailer: Sherlock u božićnom specijalu posjećuje viktorijanski London

Prva asocijacija na Sherlocka je dugo čekanje između sezona koje se, naravno, uvijek isplati. Moffat je nedavno potvrdio da će snimanje četvrte sezone početi tek početkom 2016. godine, što će reći da je očekivani datum premijere udaljen još barem godinu dana. No, ovaj put su nam čekanje odlučili ispuniti božićnim, točnije viktorijanskim specijalom.

Kad je Moffat krenuo sa adaptacijom popularnog djela Arthura Conana Doylea u modernom svijetu, većina ljudi je bila skeptična, no serija je ispunila očekivanja. Ovaj se put Moffat odlučio vratiti u 19. stoljeće stavljajući Benedicta Cumberbatcha i Martina Freemana u period i atmosferu prikazanu u knjigama.

Priča je postavljena sama za sebe te od serije uzima samo glumce koji će sad glumiti prave likove, a ne njihove moderne inkarnacije. Moffat je izjavio kako mu je najveći problem predstavljala uloga žena u društvu viktorijanskoga Londona, jer se u originalnim djelima ženski likovi rijetko uključuju u razgovor što će biti iznimka u televizijskoj adaptaciji.

Osim trailera za specijal, Moffat je u šiframa pričao o četvrtoj sezoni i odgovarao na pitanja novinara. Iako je nova sezona tek u ranoj fazi pisanja scenarija, autor daje naznake za još jednu odličnu sezonu ispunjenu emocijalno iscrpljujućim cliffhangerima i šokantnim zapletima (povratak Moriartyja?).

Sherlock Special 2015

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861