Trailer: Nešto manje od mjesec dana do druge sezone The Handmaid’s Tale – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer: Nešto manje od mjesec dana do druge sezone The Handmaid’s Tale

Trailer: Nešto manje od mjesec dana do druge sezone The Handmaid’s Tale

Većina radnje književnog predloška potrošena je u prvoj sezoni, što bi značilo da je nova sezona Huluove uspješnice i dobitnice Emmyja i Zlatnog globusa – potpuni misterij. Hulu je već ranije potvrdio da će se The Handmaid’s Tale vratiti na proljeće, točnije u travnju.

Posljednja epizoda prve sezone serije emitirala se u lipnju, što bi čekanje između sezona zaokružilo na ravno deset mjeseci. Makar je sam predložak stariji od trideset godina, ova distopija se danas čini relevantnom. Radnja serije se odvija u teokraciji koja je zamijenila SAD nakon puča, te životu žena koje su podvrgnute samo na natalitetnu funkciju od strane dominirajućeg muškog totalitarnog društva.

Serija prati Offred (Elisabeth Moss), ženu prisiljenu živjeti kao konkubina pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom u bliskoj budućnosti u totalitarnom Gileadu, gdje ženska prava u osnovi ne postoje. Roman Margaret Atwood koji je poslužio kao predložak za priču prve sezone, nagrađen je – između ostalog – i prvom nagradom Arthur C. Clarke. Također – roman nikad nije bio van štampe.

Domaći HBO najavio je kako će domaći gledatelji moći pratiti drugu sezonu paralelno s Amerikancima – The Handmaid’s Tale dolazi na HBO GO 26. travnja. Trinaest epizoda naručeno je za drugu sezonu.

https://www.youtube.com/watch?v=dKoIPuifJvE

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861