The Last Kingdom zaradio petu sezonu na Netflixu – serijala.com
Trenutno čitaš
The Last Kingdom zaradio petu sezonu na Netflixu

The Last Kingdom zaradio petu sezonu na Netflixu

Skoro tri mjeseca od premijere četvrte sezone — Netflix je odlučio obnoviti svoju seriju The Last Kingdom i za petu sezonu. Sljedeća sezona imat će deset epizoda baš kao što su to imale i treća i četvrta. Ne treba ni spominjati, ali zasad ne postoje planovi kada će točno snimanje krenuti, a još manje kada će nove epizode biti postavljene na Netflixove servere.

Temeljena na serijalu romana “The Saxon Stories” Bernarda Cromwella, The Last Kingdom je priča smještena u Engleskoj, u kasnom 9. stoljeću. Engleska je podijeljena na sedam kraljevstava koje su pod stalnim napadima danskih vikinga. Kraljevstvo Wessexa i njen vladar kralj Alfred Veliki jedini su koji se uspješno suprostavljaju napadačima. Uhtred, koji je izgubio svog saksonskog oca u bitci, otet je i odgojen kao viking, a sada kao mladi čovjek razapet je između svoje vjernosti vikinzima i prava stečenih rođenjem kao Saksonac. Peta sezona temeljit će se na devetoj i desetoj knjizi Cromwellova serijala, “The Warriors of the Storm” i “The Flame Bearer”.

BBC i BBC America su zajedničkim snagama producirali prvu sezonu, a Netflix je uskočio kao koproducent tek u drugoj sezoni nakon što je BBC America napustio projekt. Od treće sezone Netflix je u potpunosti preuzeo adaptaciju.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861