The Haunting of Hill House obnovljen za drugu sezonu, nastavlja se kao antologija – serijala.com
Trenutno čitaš
The Haunting of Hill House obnovljen za drugu sezonu, nastavlja se kao antologija

The Haunting of Hill House obnovljen za drugu sezonu, nastavlja se kao antologija

U listopadu prošle godine, ususret Noći vještica, Netflix je prikazao svih deset epizoda nove horor serije temeljene na istoimenom romanu Shirley Jackson iz 1959. The Haunting of Hill House je brzo postao jedna od najboljih serija godine, a autori serije su mjesecima kasnije tvrdili kako je njihova priča završena i da novih nastavaka neće biti.

No, ključna riječ “nastavaka” je ono što je dalo Netflixu ideju da nastavi seriju pod vodstvom istih autora — Mike Flanagan i Trevor Macy — no s drugačijim settingom, likovima i pričom. Druga sezona već ima novi naziv The Haunting of Bly Manor, te će se raditi o adaptaciji priče The Turn of the Screw Henryja Jamesa iz 1898. godine.

Prva sezona govori o ukletoj kući u koju su se nekadašnji ukućani prisiljeni vratiti te se suočiti s demonima i duhovima prošlosti. “Serija s poprilično varijabilnim individualnim scariness faktorom, zapravo je na trenutke teško, ali iznimno fascinantno putovanje u ljudsku psihu, mentalno zdravlje i suočavanje s duhovima iz prošlosti (doslovno). Na stranu duhovi iz kuće, brojni easter eggovi u seriji i napeti vrhunac serije – The Haunting of Hill House ne funkcionira zbog toga, već zato vrlo efektivno i realistično prikazuje različite načine na koje se osobe suočavaju s traumama iz djetinjstva.”

Produkcija druge sezone bi trebala početi u drugoj polovici godine, a samu premijeru možemo najranije očekivati tek 2020. godine. Također, autori su izjavili kako dosadašnji glumci ne bi trebali biti uključeni u nadolazeće sezone (kako je to primjerice slučaj s American Horror Story), no ako budu, svakako neće glumiti prijašnje likove čiju su priču ispričali i zaokružili.

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861