The Handmaid’s Tale: Gledali smo prve dvije epizode nove sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
The Handmaid’s Tale: Gledali smo prve dvije epizode nove sezone

The Handmaid’s Tale: Gledali smo prve dvije epizode nove sezone

Nešto manje od godinu dana je prošlo od kraja prve sezone, a ujedno i od kraja same adaptacije književnog predloška Margaret Atwood. Serija je u međuvremenu nagrađena za najbolju dramu na prošlogodišnjim Emmyjima, zaradila je i Zlatni globus za najbolju dramsku seriju, a prije nekoliko dana u vitrinu je stavila i Peabodyjev novčić. Velika su očekivanja pred drugom sezonom, a sudeći prema prve dvije epizode nove sezone – Bruce Miller i njegov tim nisu razočarali. Našu recenziju prve sezone možete pronaći na linku niže, a najavu nove sezone ispod toga.

The Handmaid’s Tale — Mračna, nezaboravna i najimpresivnija nova serija godine

Po uzoru na dobri, stari aintitcool – nekoliko detalja o novoj sezoni u obliku pitanja.

Što ste gledali? Na uvid smo dobili prve dvije epizode nove sezone, “June” i “Unwoman”. Obje epizode traju otprilike sat vremena.

Što kaže HBO? Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, “Sluškinjina priča” govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom “povratku tradicionalnim vrijednostima”. Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) je Sluškinja u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. Emmyjem nagrađena dramska serija vraća se s drugom sezonom koja se vrti oko Offredine trudnoće i njezine trajne borbe da oslobodi svoje buduće dijete iz distopijskih užasa Gileada. “Gilead je u tebi”, omiljena je uzrečica tete Lydije. U drugoj sezoni Offred i svi naši likovi borit će se protiv ove mračne istine – ili joj podleći.

Čini se kako druga sezona neće otići u humoristične vode? Teško je uspoređivati The Handmaid’s Tale s bilo čim drugim na televiziji jer toliko beznađa, tuge i užasa ne posjeduje nijedna druga serija na televiziji. Atmosfera je i dalje sumorna, mučna i teška i svaka scena pojačava taj osjećaj gledanja u crnu rupu sirove depresije. Teško ju je gledati, ali bez obzira na to – The Handmaid’s Tale je još uvijek jedna od najboljih serija na televiziji.

Što nam HBO nije rekao? Promotivne slike već su spojlale povratak Emily (Alexis Bledel). Druga epizoda posebno prati Emily i mjesto na koje su je poslali. Hint: nisu Mali Antili.

Kako počinje? Točno tamo gdje je prva sezona završila. U kombiju s June.

Što je dobro? Elisabeth Moss je opet nevjerojatna kao June, Rory Gilmore, “Mislio sam da je moja generacija posljednja koja se morala baviti ovim sranjem”, novi setovi, oruđe i kućne potrepštine u obliku čekića i škara, “Fuck. Fuck, fuck, fuck, fuck”, ključ, flashbackovi koji su ove godine još i bolji, Prijatelji, “Želiš se igrati heroja?”, Marisa Tomei, Kate Bush i njen hit “This Woman’s Work“.

Što nije baš dobro? Vrlo malo toga, nije čak vrijedno ni spomena.

Kako završava? “To Christ our Lord, amen.”

Premijera nove sezone će biti 26.4. ekskluzivno putem online video streaming usluge HBO GO, dok će premijera na HBO kanalu biti 25.5. u 20.00h, a novi nastavci će ići svaki petak.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861