Službeno: Netflix naručio Fincherovu seriju – serijala.com
Trenutno čitaš
Službeno: Netflix naručio Fincherovu seriju

Službeno: Netflix naručio Fincherovu seriju

Netflix je službenim priopćenjem potvrdio posao o kojem smo već naširoko pisali – House of Cards, serija Davida Finchera i Kevina Spaceya bit će njihova prva originalna serija koju će distribuirati. Dosad se Netflix bavio samo distribucijom filmova i serija drugih studija i mreža. Više o pozadini posla i utjecajima na televiziju možete pročitati u našem prethodnom članku

Trinaest scenarija prve sezone biti će napisano prije nego što počne produkcija pilota u proljeće 2010. godine. Produkcija ostalih epizoda krenut će par mjeseci kasnije, a Netflix se obvezao na dvije sezone, odnosno 26 epizoda. Serija bi trebala debitirati poktraj 2012. godine.

Radi se o političkom trileru čiji original potpisuje Michael Dobbs, bivši šef stožera britanske Konzervativne stranke. Radnja britanskog originala smještena je potkraj vladavine Margaret Thatcher, britanske premijerke između 1979. i 1990. godine, a prati britanskog političara koji puca na mjesto nasljednika “željezne lady.” Fincherova verzija trebala bi biti smještena u SAD-u. Spacey će, naravno, imati glavnu ulogu, a Fincher će režirati pilot.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861