Shameless obnovljen i za osmu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Shameless obnovljen i za osmu sezonu

Shameless obnovljen i za osmu sezonu

Nerijetko komentiramo kako Showtime ima ružnu naviku razvlačenja svojih serija daleko od datuma isteka roka trajanja, no razmišljajući unazad – veća je krivica tu na autorima. Dexter, Homeland, Californication, Masters of Sex – vjerojatno ćete vi dodati još koju. Sve one počele su sjajno, a prije ili kasnije otišle kvragu. Neće se svi složiti za sve napisane, ali uzorak ponašanja postoji.

Sve te serije otišle su na kvasinu puno prije svojih zadnjih sezona – Dexter nakon četvrte, Masters of Sex je u biti imao samo jednu sjajnu, Homeland (ovisi koga pitate) nakon treće sa ponekim kreativnim povratkom, Californication isto nakon prvih nekoliko. Poanta: manje je tu prostora za kriviti mrežu (koja definitivno voli razvlačiti svoje uspješnice), a nekako više krivnja ide showrunnere serija.

E, sad. Iako mislimo da bi Shameless trebao imati neki fiksan datum završetka, serija jaše i dalje te je sada obnovljena za osmu sezonu. Poanta uvoda je da nekako čak uspijeva prkositi tom Showtimeovom prokletstvu, nakon sedam sezona još nije preskočila morskog psa i dapače, ostaje prilično dobra i dalje, makar tu i tamo pogađala slične note kao prije.

Obnovi je prethodio niz vijesti o nezadovoljstvu realno glavne glumice Emmy Rossum, koja je tražila ravnopravni honorar onom koji je pred par mjeseci dobio William H. Macy. On je u početku serije bio glavna zvijezda i marketinška poluga, no nema sumnje da je vrlo brzo postao sporedni akter kraj sjajne Emmy koja i dalje ostaje bez zaslužene nominacije za Emmy. Pred par dana objavila je da je postigla dogovor o novom ugovoru, gdje je tražila ekvivalentnu ili veću plaću od Macyja, što je bila zadnja zapreka prije objave obnove serije.

3 komentara
  • Emmy je definitivno zaslužila ne jednak, nego veći honorar od Macyja, barem ako će se serija nastaviti kao zadnjih par sezona gdje je ona držala seriju, a Macy je bio tu tek reda radi.

    • Prisjetimo se odlične četvrte sezone! Fionin veliki životni preokret je od Frankove bolesti napravio tek sporednu i pomalo nebitnu priču. Što je jedan od razloga zašto mi je četvrta jedna od najboljih sezona.

      • Realno ako nevrate Noel Fishera(Mickey Milkovich) sve vise ce padati popularnost serije…moze se vidjeti to prema reakcijama fanova serije po drustvenim mrezama…svi su ludi za “Gallavich” al nekrivim ih jer covjek zasluzuje oskara sa svojim talentom!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861