Prvi trailer i poster: Copper – Nova serija autora Oza, prvijenac američkog BBC-a – serijala.com
Trenutno čitaš
Prvi trailer i poster: Copper – Nova serija autora Oza, prvijenac američkog BBC-a

Prvi trailer i poster: Copper – Nova serija autora Oza, prvijenac američkog BBC-a

Tom Fontana je pred 15 godina stvorio Oz i pokrenuo niz sjajnih dramskih ostvarenja na HBO-u, a sada bi slično trebao napraviti za američki BBC, koji je dosad samo prenosio serije matične britanske kuće. Njihova prva originalna serija bit će Copper, jedna od najiščekivanijih novih ljetnih serija (da, ljetni vodič će uskoro), povijesna drama smještena u New York 60-ih godina 19. stoljeća.

Radnja serije kreće potkraj američkog Građanskog rata, a odvija se u zloglasnoj njujorškoj četvrti Five Points, prepunoj kriminalaca i boleština. Možemo li očekivati televizijsku verziju Bandi New Yorka? Centralni lik je Kevin Corcoran (Tom Weston-Jones), irski imigrant i policajac zadužen za problematičnu četvrt, koji ujedno traga za informacijama i razlozima nestanka soje supruge te kćerine smrti.

Fontana je respektabilni televizijski autor koji je nagrađivan Emmyjem za rad na serijama Homicide: Life on the Street i St. Elsewhere, ali vjerojatno je najpoznatiji kao autor Oza, prve HBO-ove dramske serijem završene 2003. godine. U međuvremenu se uglavnom bavio televizijskim filmovima, ali i lani kreirao francusko-njemačku povijesnu seriju Borgia — ne, ne onu na koju mislite — koja je nedavno obnovljena za drugu sezonu.

Copper će premijeru imati 19. kolovoza.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wujKChwOvDA[/youtube]

Copper, poster

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861