Outlander ekspresno dobiva drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Outlander ekspresno dobiva drugu sezonu

Outlander ekspresno dobiva drugu sezonu

Taman prije emitiranja druge epizode, Starz je naručio drugu sezonu svoje najnovije povijesne serije, Outlander. Nova sezona imat će najmanje 13 epizoda, potencijalno i više, ovisno o uspjehu serije. Prva sezona ima osiguranu narudžbu od 16 epizoda, čije će emitiranje biti razlomljeno sa planiranim krajem prvog dijela 27. rujna.

Brzopotezna obnova dolazi nakon vrlo solidnog starta prve epizode (pet milijuna kroz različite platforme), a Starz se nada da će ovo biti njihova sljedeća glavna uspješnica. Radi se o adaptaciji povijesno-romantičnog romana autorice Diane Gabaldon, a druga sezona pratit će drugi roman iz serijala. Adaptaciju radi i vodi Ronald D. Moore, koji je svoj najveći dosadašnji uspjeh također postigao adaptacijom — remakeom SF-a Battlestar Galactica.

Prve reakcije su uglavnom vrlo pozitivne, a jednosatni pilot izgleda zbilja dobro. Možda nije u potpunosti naš ‘štih’ i možda bismo Moorea radije vidjeli ponovo potpisanog na neki futuristički SF, ali u izostanku nekih većih očekivanja — knjige nismo čitali — prvi dojmovi su uglavnom pozitivni. Recenzija? Recimo nakon treće epizode, osim ako negdje ne zapne.

15 komentara
 • po sadržaju čini se zanimljivo, nešto kao onaj koji je magijom dospio u sadašnjost, sa puno vještica,nadnaravih stvorenja i sl., ne po mom ukusu upće,više za klinčadiju ali možda ovo bude nešto kvalitetnije. starz ima zabavnog da vincia, ništa posebno za mozganje, čista zabava :).

 • Pogledao danas prve dvije epizode i nisu loše. Nešto malo drugačije od uobičajenog..
  Uglavnom, gluma solidna, priča je zanimljiva, nemam zamjerke na glumce, za sada su konzistentni kaj se tiče radnje. Dobra kostimografija. Moglo bi biti gledljivo ako neće biti previše cmoljavo (za sada je limunada faktor podnošljiv).
  Jedino mi je malo bedasto kako se ženska u tjedan dana uspjela više-manje dobro aklimatizirati na činjenicu da je otišla 200 i kusur godina u prošlost i da je skoro u tih tjedan dana pobrala olovnu kuglicu u ćelo od engleskog vojnika, bila zamalo silovana i nakon toga izmlaćena po glavi. Valjda je to zato kaj je engleski stoik iz Churchillove ere :D

 • pogledala. ne hvala.
  sporo, dosadno,monotono i predugačko, od čega pola epizode otpada na njena prisjećanja iz prethodne!dobro, tek su dvoje epizode, ali ne sluti na neke velike promjene.
  istina i bog da je krajolik predivan ali kaskanje kroz šumu, pa opet šumu, pa malo dvorac, pa opet šuma, pa livada, sa veoma jednostavnim i nezanimljivim dijalozima, da ne spominjem anoreksičnu junakinju koja odjednom postaje moderna, ne s početka dvadesetog već dvadesetprvog stoljeća, žena koja ne doživi apsolutno nikakav šok, makar iznenađenje kad shvati gdje je, baca se na liječenje neznanca itd.. pretpostavljam da će,nakon što se našla u onom sobičko to biti njena sudbina i iz epizode u epizodu liječiti seljake i plemiće a sigurno i probati izliječiti rahitičnog vlasnika dvorca hehe.

  pitanje, odgledala “miss fishers murder mysteries”, sprema se i treća sezona, buđet po epiz. je milijun dolara i vrijedi svakog novčića. hoće li biti recenzija?

 • @konokvi
  Kao da nismo gledali istu seriju, svi su ti zaključci pogrešni.

  Meni je ovo najugodnije ljetno iznenađenje. Da, serija je lagana, jako zanimljiva s odličnim glumcima i jako dobrom pričom. Preporuka.

  • pogrešan zaključak? zar neslaganje, ukus itd. može biti pogrešno?

   meni predvidljiva i nezanimljiva i zato je preskačem, a svima koji uživaju ugodno gledanje.

 • Povracanje dok ovo gledas!
  Izmisljenji podaci o gledanosti!

  Odvratno. Ubacim malo, sisa i dupeta
  jer sam tek kasnije video da je serija toliko glupava, da ne znam kako cu dalje snimati!

  Ovo ce biti skotsko-velsko-engleski LOST.
  Ocekujem dva pijana skota ili velsanina da se nekako prebace kod
  Benjamin Linsua i Jonh Lockea na ostrvo!

  Samo cekam da neko kaze da je Diane Gabaldon cuvenaaaaaaaa autorica!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861