Nic Pizzolato piše treću sezonu True Detectivea sa — Davidom Milchom! – serijala.com
Trenutno čitaš
Nic Pizzolato piše treću sezonu True Detectivea sa — Davidom Milchom!

Nic Pizzolato piše treću sezonu True Detectivea sa — Davidom Milchom!

Ako je vjerovati EW-ovoj najavi, ne samo da bi treća sezona HBO-ovog True Detectivea mogla ugledati svjetlo dana, već bi autor Nic Pizzolatto mogao dobiti… Pa, zapravo, jedno od najvećih mogućih scenarističkih pojačanja* na televiziji: Davida Milcha. Pizzolatto je navodno napisao scenarij za prve dvije epizode, no to ne znači da je HBO već naručio sezonu, niti je potpuno razjašnjen opseg Milcheve suradnje.

*najvećih mogućih pojačanja, kada je trijezan. Milchevi problemi sa porocima od alkohola preko droge do kocke javno su dokumentirani i poznati. Njegova samodestruktivna osobnost testirala je granice dobrog odnosa sa HBO-ovim čelnicima i dovodila do opasnog probijanja rokova te čestih improvizacija. Njegov Deadwood je bio fantastičan zahvaljujući ili usprkos tome, ali Milch je upao u goleme dugove i prokockao životni uspjeh.

Prve sezone, početkom 2014. godine, True Detective i Matthew McConaughey bili su unaprijed osuđeni na Emmyje koje na kraju nisu osvojili “zahvaljujući” finalnoj sezoni Breaking Bada. Godinu i pol dana kasnije, druga sezona serije je, iskreno, bila kreativni prdac u odnosu na prvu, koja je zapalila i opčinila televizijski svijet. HBO je priznao da su suviše požurivali Pizzolatta da isporuči novu sezonu, ovog puta bez Caryja Fukanage, za kojeg se ispostavilo da je bio nimalo nevažna redateljska strana kreativnog para.

Prvi paragraf je… u biti suština cijele vijesti. HBO i dalje službeno nije naručio treću sezonu, iako bi bilo vrlo neobično da dignu ruke od nje, ako je Pizzolatto zainteresiran. David Milch sigurno neće biti showrunner, ali mogao bi ponuditi Pizzolattu mentorsku ulogu u stvaranju nove sezone. Iako, teško nam ga je zamisliti kao scenarista u scenarističkoj sobi gdje on ne vodi glavnu riječ.

Pročitaj još

Na kraju, sličniji nama vjerojatno se pitaju — što je sa Deadwood filmom? Ništa. I Milch i HBO i hrpa glumaca bili su zainteresirani, čak se ni HBO nije previše trudio smirivati glasine. No, Ian McShane je sada angažiran u Starzovim Američkim bogovima, a konkretnih pomaka i dalje nema…

5 komentara
  • Iako nisam baš fan ni prve sezone TD-a, ovo mi je sigurno super uzbudljiva vijest. Ako je istina o Milchu, to mi daje sigurnost da će biti kvalitetno, iako i on ima bisera (John from Cincinnati), a i ne vjerujem da bi se HBO i Pizzolatto kockali s ovim nakon debakla 2. sezone, da nemaju osjećaj da će biti kvalitetno.
    Što se tiče Deadwooda, to je nažalost vjerojatno gotovo sada.

  • iskreno krešimire, druga sezona je imala svojih slabosti, ali bila je kompleksnija, mračnija i zanimljivija po pitanju likova i radnje, a to što se ti i ostatak glupe publike više palite na jednostavan plot u kojem detektivi hvataju karikaturu od villaina je žalosno jebiga :)

    ali hvala na vijesti, ova suradnja bi mogla biti jebena

      • Valjda je mislio/la da je bila kompliciranija. A to mišljenje da je nešto bolje samo zato što je kompliciranije je posve krivo jer kompliciranost radnje u većini slučajeva znači da je radnja neuredno ispričana. Taj problem ima recimo i Mr. Robot. I kad ta neurednost zbuni gledatelje onda se ovakvi vole javljati i nazivati druge glupima.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861