Louis CK je iznenada objavio novu seriju bez ikakve najave, opisa ili objašnjenja – serijala.com
Trenutno čitaš
Louis CK je iznenada objavio novu seriju bez ikakve najave, opisa ili objašnjenja

Louis CK je iznenada objavio novu seriju bez ikakve najave, opisa ili objašnjenja

Jučer, u subotu poslijepodne (ili ujutro, u Americi), pretplatnici na newsletter Louisa C.K.-a dobili su neočekivani, kratki mail: “Bok, prva epizoda serije Horace and Pete je dostupna. Pet dolara. Idite i pogledajte je. Nadamo se da će vam se svidjeti. Pozdrav, Louis.” To je to. Za sve koji primaju povremene mailove od Louisa, ovo je vrlo, vrlo atipično kratak mail. Samo, “evo, tu vam je, gledajte.” Da stvar bude bizarnija, radi se o njegovoj novoj seriji o kojoj do jučer nije pričao, nije reklamirao, niti najavljivao. Samo snimio i objavio uz kratku mail poruku.

Louis je od ranije volio slično eksperimentirati, pa je 2012. godine na svojoj web stranici louisck.net objavio svoj stand-up specijal za pet dolara, bez ikakve zaštite od piratstva. Kao i specijal, tako i prvu epizodu nove serije možete skinuti kao video datoteku i, ako ste dovoljni šupak, staviti na torrente bez imalo muke. No, što je zapravo Horace and Pete?

Serija koju ponovno sam piše i režira te glumi u njoj, kao naslovni Horace. Uz njega je Steve Buscemi kao Pete, a dvojac vodi irski bar kroz koji prolazi još nekoliko poznatih glumaca: Alan Alda, Edie Falco, Jessica Lange, Rebecca Hall… Usporedba koja se povlači među onima koji su je pogledali (mi još nismo stigli) kaže da se radi o… dramskom, crnohumornom Kafiću uzdravlje sa dosta egzistencijalizma, filozofije i depresije — vjerojatno ćete htjeti preskočiti ako niste voljeli ni Louie.

 

Epizoda je, dakle, dostupna na njegovoj stranici louisck.net, a prva epizoda košta pet dolara. Dugačka je 67 minuta i… To je manje-više sve što znamo o seriji. Na stranici stoje još tri mjesta za nove epizode, iako nemamo pojma je li to konačan broj, niti kada će iduća, niti… Išta. Epizoda je snimljena unutar dva tjedna najviše, jer likovi pričaju o aktualnim američkim događanjima.

Još pred par tjedana, ni Louis C.K., ni šef FX-a John Landgraf nisu znali odgovoriti na pitanje hoće li biti novih epizoda Louieja, ni kada, a sam CK govorio je da se osjeća pomalo umorno i traži vremena za nove ideje. U međuvremenu se očito poigrava i eksperimentira različitim stvarima, što je samo jedan od razloga zašto ga toliko volimo.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861