Lie to Me: 2×06 Lack Of Candor – serijala.com
Trenutno čitaš
Lie to Me: 2×06 Lack Of Candor

Lie to Me: 2×06 Lack Of Candor

Epizoda u kojoj smo dobili uvid u jedan dio prošlosti Bena Reynoldsa kojeg bi on zasigurno izbrisao iz svog dosjea, da može.

Krenimo redom, ubijen je pokajnik, krunski svjedok u slučaju protiv Elliota Greena. Idući na listi svjedoka je agent Reynolds. No on odbija svjedočiti i tu započinje klasična priča o agentu koji je predugo igrao ulogu zločestog dečka (prisjetimo se filma Donnie Brasco s J. Deepom)  u nastojanju da prodre što dublje u kriminalnu organizaciju – a što se duže krećete u tom miljeu veće su i šanse da… e pa sad… nećemo vam baš sve razotkriti.

Spomenimo da se u ulozi Benove tadašnje šefice Sheile Radotti pojavljuje Alicia Coppola (poznatija po ulozi Mimi Clark u vrlo dobroj znanstveno-fantastičnoj seriji Jericho).

Moram vam priznati da mi ova epizoda nije bila na nivou prethodnih. Pored već mnogo puta viđenog i predvidljivog zapleta, cijelo je vrijeme bila u istoj brzini (što ju je dodatno uspavalo). Ne znam jesam li to samo ja primijetio, no vidljiv je pad kvalitete u većini serija koje pratimo sredinom sezone: kao da sve ono dobro potroše na početku i pred krajem, dok sredinu popune solidnim (zanatski odrađenim) epizodama koje u konkurenciji kao da strše.

Bilo kako bilo, već u samom startu i vrapcima na grani je  jasno da E. Green ima asa u rukavu, odnosno da zna nešto opako o  agentu Reynoldsu. Lightman će naravno stati na stranu svog suradnika. Zanimljivo je i vidjeti koje sve metode Cal koristi na svojem zaposleniku, tj. na koji im način zapravo želi pomoči. Pozadinska priča u Lack Of Candor gotovo i da ne postoji, niti predvidljivo Torresovo i Lokerovo preuzimanje inicijative u ispitivanju maršala ne pije vodu. Izostalo je i očekivano koketiranje između Cala i Fosterice…

“Ti radiš ovdje, znam sve o tebi” – to bi želio reći svaki šef za svoje zaposlenike. No samo je jedan dr. Ligthman. Ova tema međusobnog razotkrivanja prošlosti unutar grupe Lightman ima i više no dovoljno materijala, te se možemo nadati da će u budućnosti dobiti pažnju koju zaslužuje (samo napetiju, i dinamičniju). Lack Of Candor čudna je epizoda, ne mogu napisati loša pošto sadrži i poštuje sve zakonitosti i standarde pisanja radnje, no to ipak nije ono na što nas je navukao i razmazio dr. Lightman i njegova grupa. Klimava trojka.

puna puna puna prazna prazna

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861