House of Cards od jeseni na HRT-u – serijala.com
Trenutno čitaš
House of Cards od jeseni na HRT-u

House of Cards od jeseni na HRT-u

Teško će nadmašiti prošlu jesen, kada su istog dana emitirali Igru prijestolja i Homeland, no HRT je za rujan najavio još jednu popularnu i nagrađivanu seriju — House of Cards. Američki remake istoimene britanske mini-serije prva je vlastita serija streaming servisa Netflix, koji se prilično brzo etablirao kao još jedan izvor dobre televizijske produkcije.

Dva najzvučnija imena iza serije su Kevin Spacey u glavnoj ulozi te David Fincher kao izvršni producent i redatelj prvih dviju epizoda prve sezone. Spacey glumi Franka Underwooda, nemilosrdnog i beskompromisnog političara, demokratskog predstavnika u američkom Kongresu s apetitima za puno više pozicije. Za svoju ulogu nominiran je za Emmy u obje sezone, kao i sama serija u kategoriji najbolje drame.

http://www.youtube.com/watch?v=ULwUzF1q5w4

Puno važnije, serija je osvojila toliko prestižno i utjecajno mjesto na Serijalinoj top listi 30 najboljih serija 2013. godine. To je bilo za prvu sezonu, a za drugu sezonu… eh. Spacey je sjajan, kao što biste i očekivali, u svojoj ulozi što dovoljno dobro prikriva neke druge nedostatke serije, puno vidljivije u drugoj sezoni.

U suštini, House of Cards je prije preproducirana sapunica, nego najbolja televizijska drametina. Možda najbolje sjeda u maratonskom gledanju, kada pojedete desetak epizoda u dva dana, ne razmišljajući previše o prekompliciranom i nevjerojatnom Underwoodovom usponu po stepenicama washingtonske politike. Kao takav, savršen je za Netflixov “binge watching” model.

No, naravno, House of Cards jedna je od trenutno najistaknutijih televizijskih serija, a sada imate prilike provjeriti i zašto — radnim danom oko 22:30 sati na Prvom programu HTV-a, počevši od 15. rujna.

Također, na Drugom programu od istog datuma, samo iza 23:30 sati, kreće komedija House of Lies sa Donom Cheadleom i Kristen Bell u glavnim ulogama.

8 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861