HBO najavio prvu seriju vlastite produkcije u našoj regiji – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO najavio prvu seriju vlastite produkcije u našoj regiji

HBO najavio prvu seriju vlastite produkcije u našoj regiji

Prošle godine u travnju bili smo na neformalnoj pressici domaćeg HBO-a u Zagrebu, gdje su predstavljeni pobjednici “First Draft” natječaja, HBO-ove potrage za scenarijima domaćih autora čije će ideje pretvoriti u serije. Tada su predstavljeni autori dva pobjednička scenarija — Ostrvo autora Ivana Kneževića (Srbija) te Uspjeh autora Marjana Alčevskog (Hrvatska). Nedavno smo se pitali do kuda je došlo sa produkcijom ovih scenarija, a danas nam je HBO dao odgovor objavom za medije.

Prva će svjetlo televizora ugledati šesterodijelna serija Uspjeh, spomenutog autora Marjana Alčevskog. Radi se o, kaže regionalni HBO, “višeslojnoj drami fokusiranoj na na snažne likove”. Nastavak opisa piše: “Troje potpunih neznanaca će povezati nesretan slijed događaja, kad pokušaju pomoći žrtvi nasilja. Kako se posljedice njihovih djela počinju uvlačiti u svaki aspekt njihovih života, ti obični ljudi, različitog podrijetla, odlučuju ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životima. Gorka je to oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba. Iako na prvi pogled vrlo zagrebačka, “Uspjeh” je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, obitelj, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire.”

Serija će se snimati pod redateljskom palicom Danisa Tanovića kojemu je ovo prvi puta da će se okušati u režiji serije. Danis Tanović je bosanskohercegovački redatelj, scenarist i producent koji živi i radi u Sarajevu. Režirao je nagrađivane filmove poput “Smrt u Sarajevu”, “Epizoda u životu berača željeza”, a njegov debitantski film “Ničija zemlja” (No Man’s Land), za koji potpisuje scenarij i režiju, nagrađen je Oskarom i Zlatnim Globusom za najbolji strani film 2001. godine.

Zasad nam HBO-ovci nisu javili kada se očekuje premijera nove serije, pa sad samo strpljivo čekamo.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861