FX priprema novu adaptaciju Shoguna sa scenaristom Counterpointa – serijala.com
Trenutno čitaš
FX priprema novu adaptaciju Shoguna sa scenaristom Counterpointa

FX priprema novu adaptaciju Shoguna sa scenaristom Counterpointa

Prije godinu dana FX je najavio da u pripremi ima novu adaptaciju Shoguna autora Jamesa Clavella. Mreža je angažirala glumce, dio scenarija je bio dovršen, a predprodukcija je bila u punom jeku.

No, u proljeće prošle godine objavljeno je kako je ta verzija vraćena u FX-ove trezore jer je sve skupa predugo trajalo, a Ronan Bennett, autor prve inkarnacije, nije više vezan ugovorom. FX je doveo novog showrunnera, Justina Marksa (Counterpoint) koji je krenuo ispočetka. FX-ov šef sadržaja John Landgraf pojasnio je kako njegova verzija napreduje sve bolje, a da su on i mreža oduševljeni scenarijima koji dolaze od novog tima.

Velika je ovo re-adaptacija u smislu da smo već imali određeni broj scenarija i da je predprodukcija intenzivno tražila lokacije za snimanje. Iz različitih razloga odlučili smo da projekt u toj formi nije bio najbolje rješenje. Nismo više imali Ronana Bennetta i odlučili smo krenuti s novim autorskim timom. Jako smo zadovoljni što Justin Marks i njegovi ljudi rade, scenariji su odlični.

Marksu će se u scenarističkoj sobi pridružiti Rachel Kondo, Shannon Goss, Matt Lambert, Maegan Houang i Emily Yoshida.

Jedna od velikih zapreka je i ovogodišnje održavanje Olimpijskih igara u Tokiju jer će se serija snimati na lokacijama u japanskoj prijestolnici, ali i u Londonu. FX je naručio deset epizoda, a nadolazeća serija najveći je internacionalni projekt u povijesti mreže.

Shogun prati priču dvojice ambicioznih muškaraca i jedne misteriozne samurajke u feudalnom Japanu. John Blackthorne je engleski mornar koji se nakon pomorske nesreće nađe u Japanu, mjestu koje ne poznaje, ali i koje će ga doživotno promijeniti. Lord Toranaga moćni je i lukavi daimyo s mnogo političkih protivnika, a Lady Mariko žena s mnogo vještina, ali i nečasnim obiteljskim vezama koja mora dokazati svoju vrijednost. Ovom sudaru kultura autor je James Clavell koji je roman napisao 1975.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861