Friday Night Lights: 4×02 – 4×04 – serijala.com
Trenutno čitaš
Friday Night Lights: 4×02 – 4×04

Friday Night Lights: 4×02 – 4×04

Trebale su mi tri epizode da shvatim u čemu je problem nove sezone Friday Night Lightsa. Predvidljiv je do besvjesti.

Da, još uvijek je to lijepo i ljudski i atmosferično, ali čini mi se kao da znam kako će se kretati svi storylineovi ove sezone. Možda sam u krivu, možda je problem i u overexposureu serijama i prevelikim očekivanjima, ali… ranijih sezona nije bilo tako. Siguran sam. I želim više, jer znam da mogu.

Coach ima problema s timom, odlično je to obrađeno u premijeri, naravno, nema ni novaca, sam plaća dresove i o tome laže Tami (naravno da ona saznaje i jedna od njihovih predobrih svađi slijedi); Buddy nije sretan boosterima i upravljanjem Panthersima, pa ih se odriče i pomalo se približava Tayloru – razvoj očit od natjerivanja golf cartovima po terenu, a posebno od otkrivanja Lukeovog poštanskog sandučića.

Luke i Vince, crno i bijelo, dva rivala na terenu, ne podnose se nikako, do kraja sezone predviđam im uzajamno poštovanje, ako ne i prijateljstvo. U timu još ulogu sa dvije-tri linije dijaloga po epizodi ima i Tank. On je velik, ako niste primijetili prema nadimku.

Steve Harris sa svojim velikim ćubama dobrodošla je pojava u ulozi Jessinog oca (ne sjećam se da sam ga igdje primijetio nakon Practicea), no kao i arc kćeri mu i Landrya, i njegov zasad izgleda prilično prozirno.

No, najgore od svega: Matt i onaj “umjetnik” čiji je postao učenik. Lik kojem samo što na čelu nije žigosano “klišej”. Njegova izlazna priča nimalo mi se ne sviđa, nimalo.

OK, nije sve toliko sivo – kad smo već kod Matta, završna scena “A Sort of Homecoming”, od dolaska vojske na Mattov prag (i cameo pojavljivanja Kim Dickens) do Julie koja priopćava vijest Mattu savršeno je izvedena. I kao i uvijek, epizode su prepune finih malih karakternih momenata koji i čine ovu seriju vrijednom gledanja, koliko god mediokritetna priča bila.

Kasnim već puno s ovim osvrtima (popravit ću se) i ne bih puno više pričao, već ostavio eventualnu diskusiju za komentare i ostao nadati se boljem razvoju događaja. Zbirna ocjena za kraj:

punapunapunapraznaprazna

9 komentara
 • Budimo realni, FNL nikad i nije išao na OMGWTFjusthappened?! momente i to da je predvidljiv stoji. Što u slučaju ove serije nije negativan komentar. I, da, čar je uvijek bila u “malim” momentima. Kako Coach Landrya iz sezone u sezonu zove Lance, kako Saracenova baka uvijek ima neke staračko-alzheimerovski humoristicne dosjetke, kako Buddy uvijek ima nesto za reci, kako se Billy i Tim posvadaju i zbog najamnje sitnice i slicno.

  Mene smeta nesto drugo oko ove sezone, ali nekako ne mogu reci tocno sto. Je li to sto je vecina ekipa otisla i dosli su neki novi? Neznam stvarno. Malo mi treba nekakvog privikavanja, ali za sada mi je cetvrta mrvicu losija od prve i trece. U rangu je s pocetkom druge. Super je sve to i dalje, ali nekako je… off malo.

 • A pisao sam neku vijest, pa sam uhvatio recenziju odmah. :)

  Da, i meni fale Coach/Saracen momenti. I Tyra. Odnosno Adrianne Palicki. :)

  I ne svida mi se kamo vodi Tim/Ona mala kovrcava kcer storyline.

  I mislim da nema epizoda ovaj tjedan zbog nekog penisa. Thanksgiving ili nesto slicno. :((((

 • Argh da, sad sam vidio kalendar. :(
  Možda napokon catchupam Glee.

  Meni Tyra ne fali uopće. Dopi*dilo mi njeno cviljenje.

  Mala kovrčava i Tim bi trebali imat neki bratskosestrinski odnos, kao Julie i Tim ranije. Ništa drugo ne prihvaćam.

 • Ali, ali… Adrianne Palicki. :(

  :)

  Glee je na momente odlican, na momete nevjerojatno loš. Ali vrlo srčan. :) Isplati se pogledati. Vjerojatno će ga Ryan Murphy odvesti do propasti, ali za sad je gledljivo.

 • Znači isto kao Murphyev Popular (na momente odličan, na momente loš). Meni je to bilo odlično, zato i mislim da će i ovo biti :)

 • Otprilike kao Popular, mozda cak i malo bolje jer Glee ima tri showrunnera, pa malo obuzdavaju Murphya. Nego, ajde, ko ce mi snimiti Popular da ne skidam sad? :) Marko, znam da imas. :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861