Fox otkupio prava na Gotham, seriju o načelniku Gordonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Fox otkupio prava na Gotham, seriju o načelniku Gordonu

Fox otkupio prava na Gotham, seriju o načelniku Gordonu

Američka televizijska mreža Fox, piše Deadline.com,  izvojevala je veliku pobjedu u aukciji Warner Bros. TV-a nad pravima za dramsku seriju Gotham, projektu o policijskom načelniku Jamesu Gordonu iz Batmanovog univerzuma. Na čelu projekta je Bruno Heller, autor popularnog Mentalista i su-autor povijesne drame Rome. 

Serija će prikazivati Gordona u borbi protiv gothamskog truleža i šljama prije njegovog susreta sa Batmanom, koji neće biti dio serije. Lik Gordona prvi put se pojavio 1939. u prvom izdanju DC-evog stripa o Vitezu tame, a nedavno ga je na filmskom platnu utjelovio nesuđeni oskarovac Gary Oldman u blockbuster trilogiji Christophera Nolana. Iako serija još nije naručena, “series commitment” obveza sugerira da bi vrlo lako mogla biti.

Ovo nije prvi televizijski prikaz likova iz DC-a (Smallville i Arrow su među posljednjima), ali je prvi čija će se radnja odigravati u Gothamu. Warnerovci su se očito bacili na posao što se tiče ekranizacije stripova — već je ranije najavljen CW-ov projekt o Flashu, kao spin-off Arrowa, drugog lika iz DC-jeve riznice. Ako Fox i CW uspiju, od sljedeće sezone ćemo imati priliku gledati tri DC-eva junaka dok čekamo 2015. i Bena Afflecka u novom kostimu.

2 komentara
  • Ok, kupljen sam, ali već mi je polako pun k***c tih superheroja i DC/Marvel nadmetanja, na filmu i TV-u.

    Neka slobodno bude malo ozbiljnija serija. Neka pokažu Gothamovu mračnu, ozbiljnu stranu punu mafije, kriminala i kojekakvog ološa. CGI neka drže na minimumu, I neka si našu kvalitetnog showrunnera sposobnog za da misli više od 2 epizode unaprijed. Tu me dakako jako plaši case-of-the-week glupost, no opet, neka prikažu sve to na neki upečatljiv način što će ga odvojiti podalje od klasičnih krimi procedurala. Tu i tamo crossover sa Arrowom neće škoditi.

    Glumca, starijega, upečatljivoga, nekoga tko je boss i dobro mu stoje brkovi. Moj unutarnji fanboy vrišti Bryan Cranston, iako znam da se to nikada neće dogoditi. No bio bi odličan izbor.

  • “It explores the origin stories of Commissioner James Gordon and the villains who made Gotham City famous.”

    Po meni ovo značu puno fillera sa hrpom wink-wink-nudge-nudge referenci (glasajte za Arthura Denta!) te tu i tamo poneka epizoda koja će biti origin story nekog od Batmanovih pajdaša. Možda da je neki drugi showrunner, ali Bruno Heller i njegov Mentalist su ipak kamilica, lako cliche štivo za subotnje popodne sa bezgraničnim rastezanjima i odugovlačenjima i neprestanim stiskanjem reset gumba, tako da eto osobno ne vidim previše potencijala.

    No eto, živi bili pa vidjeli.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861