Druga sezona Sherlocka stiže na HTV1 – serijala.com
Trenutno čitaš
Druga sezona Sherlocka stiže na HTV1

Druga sezona Sherlocka stiže na HTV1

Nakon što je Hrvatska televizija shvatila da je Sherlock peta najpopularnija dramska serija na Serijali, brže-bolje su kontaktirali britanski BBC i otkupili drugu sezonu serije. Barem je to naša interpretacija stvari, koja ne mora nužno imati uporište u realnosti. Kratka sezona od tri dugačke, jedno i pol satne epizode emitirat će se nedjeljom, počevši od 9. rujna u 22.55 na Prvom programu HTV-a.

Druga sezona Sherlocka ovog je srpnja pokupila čak 13 nominacija za Emmy, doduše u kategorijama televizijskog filma, gdje su pojedinačne epizode prijavljene kao zasebni tv-filmovi. Između ostalog, glumačke nominacije dobili su Benedict Cumberbatch i Martin Freeman, Steven Moffat za scenarij, a sama serija (točnije, druga epizoda druge sezone) konkurira za najbolju mini-seriju ili film.

Treća sezona već je najavljena i očekuje se u siječnju očekuje se početak snimanja u siječnju.

Službena najava s Hrvatske televizije u nastavku:

U višestruko nagrađivanoj seriji Sherlock Holmes i John Watson vraćaju se kako bi se suočili s najgorom kušnjom u tri svoja najslavnija slučaja, a to su Žena, Pas i Slap. Otkad je Johnov blog stekao popularnost, dinamičnom dvojcu posao ide bolje nego ikad. Ali iz pozadine Moriarty vuče konce odlučan uništiti Sherlocka pod svaku cijenu.

Zahvaljujući sjajnoj glumi, duhovitom scenariju i intrigantnim likovima, “Sherlock” je, zasluženo, postao svjetski uspjeh. Druga sezona donosi tri priče pune uzbudljivih zapleta i obrata te vrhunski detektivski rad.

Irene Adler lijepa je i poželjna, ali krajnje opasna. Prvi slučaj upleće Sherlocka u mutne vode ucjene, a njegov dosad najmoćniji klijent sve će učiniti da dođe do veoma kompromitirajućeg materijala. Sherlocku trebaju sve njegove iznimne vještine i za samo preživljavanje, a kamoli za rješavanje slučaja.

Odazvavši se pozivu u divljinu Dartmoora, naši prestravljeni junaci susreću se s nadnaravnim i moraju zadržati prisebnost u borbi s bićem iz pakla.

Za to vrijeme James Moriarty, koji vječno vreba iz sjene, izaziva Sherlocka na najveću kušnju. Pobjednik može biti samo jedan. Je li naš junak napokon našao sebi ravna?

Serija je snimljena prema pripovjetkama Sir Arthura Conana Doylea.

Serija je 2010., 2011. i 2012. godine osvojila čak 20 nagrada, među njima BAFTA-u za najbolju dramsku seriju, najboljeg epizodnog glumca (Martin Freeman kao dr. John Watson te Andrew Scott kao Jim Moriarty) i najboljeg scenarista (Steven Moffat), Peabody, Satellite za najbolju mini-seriju. Benedict Cumberbatch je 2011. i 2012. za BAFTA-u bio nominiran u kategoriji najboljeg glumca, a serija je 2011. godine bila nominirana i za 4 Emmyja.

Prva sezona Sherlocka imala je fantastičan uspjeh i gledanost u svijetu.

Glavne uloge: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (dr. John Watson)

Scenaristi i koautori serije: Mark Gatiss (The League of Gentlemen, Doktor Who, The First Men in the Moon), Steven Moffat (Doktor Who, Jekyll, Parovi)

Scenarist: Steve Thompson (Svila, Mutual Friends)

Redatelji: Paul McGuigan (Monroe, Opaki igrači) i Toby Haynes (Doktor Who, Poput ljudi)

Producenti: Sue Vertue (The Vicar of Dibley, Kup, Parovi) i Elaine Cameron (Coma Girl, Jekyll, After Thomas)

Izvršni producenti: Sue Vertue, Beryl Vertue, Steven Moffat, Mark Gatiss, Bethan Jones, Rebecca Eaton

7 komentara
 • Ne razumijem kako druga epizoda druge sezone moze biti nominarana za Emmy nasprem prve i trece koje su puno, puno bolje. To me bas iznenadilo. Sjecam se da je i na internetu to bilo popularno misljenje (ne samo po forumima, vec i po kriticarima). A trebao sam i naucit nakon onih nominacija za komedije, da su cudni ti Emmy-ovci.

 • Treća sezona se počinje snimati u siječnju, a prikazivanje se najranije očekuje u kolovozu/rujnu 2013.!A Scandal In Belgravia je jedina nominirana epizoda.

 • A stiže i HRT 3, danas objavljen raspored. Mogli biste se mao i o tome raspisat. tamo će, primjerice, ići danski Killing.

  • A gle, da su poslali press release, pisali bi.

   HRT ne šalje mailom najave, nego ih stavlja na (loše organiziran) press sajt, kojeg bi onda trebalo provjeravati svako malo, za što nemam ni volje, ni vremena, iskreno.

   Ali hvala na informaciji, stavit ću za vikend ovo za The Killing Forbrydelsen.

   • Ide ti još premijerno i Berlin Alexanderplatz, a Žica u reprizi, u vampirskom terminu iza ponoći.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861