Druga sezona “Dobrog liječnika” (The Good Doctor) od sljedećeg tjedna na AXN Adriji – serijala.com
Trenutno čitaš
Druga sezona “Dobrog liječnika” (The Good Doctor) od sljedećeg tjedna na AXN Adriji

Druga sezona “Dobrog liječnika” (The Good Doctor) od sljedećeg tjedna na AXN Adriji

Odlična medicinska drama “Dobri liječnik” (The Good Doctor) vraća se u svojoj drugoj sezoni na AXN Adriju. Novi niz od 18 epizoda moći će se pogledati od 19. ožujka u udarnom tjednom terminu četvrtkom u 21:00.

Serijal “Dobri liječnik” američka je medicinska drama čija se radnja temelji na istoimenoj nagrađivanoj južnokorejskoj seriji. Glavni lik je mladi kirurg Shaun Murphy, autističan genij koji stvari vidi drugačije od ostalih i koji se iz rodnog Wyominga seli u San Jose kako bi postao najnoviji kirurški stažist bolnice St. Bonaventure. Usamljen i bez mogućnosti da se osobno poveže s ljudima oko sebe Murphy jedinog saveznika ima u doktoru Aaronu Glassmanu koji se suprotstavlja skepsi i predrasudama kada ga poziva u tim. Shaun će morati raditi više nego ikad prije dok navigira novim okruženjem i odnosima kako bi svojim kolegama dokazao da njegov izvanredan dar pomaže spasiti živote.

Zbog glavnog lika i njegove neprilagođenosti onom što nazivamo normalnim, serija je izrazito topla, puna emocija ali i prožeta dramom jer svaki slučaj koji obrađuje Shaun Murphy na svoj specifičan način je pitanje života i smrti. Doktor Murphy doživljava i vidi stvari drugačije od svih ostalih, uvid u njegov svijet upoznaje se kroz odnos s bratom koji ga je štitio dok su bili djeca i bio njegova potpora, zatim odnos sa direktorom bolnice koji je njegov mentor i prati ga otkad je bio tinejdžer te odnosa s pacijentima i drugim doktorima koji ga ne shvaćaju i prihvaćaju jer smatraju kako zbog svojeg stanja nije u mogućnosti funkcionirati u njihovom okruženju.

Glavni glumac, Freddie Highmore, za svoj je prikaz mladog kirurga bio nominiran i za prestižnu nagradu Golden Globe. Uz njega glavnu glumačku postavu čine Antonia Thomas kao Dr. Claire Browne, Nicholas Gonzalez kao Dr. Neil Melendez, Hill Harper kao Dr. Marcus Andrews I Richard Schiff kao Dr. Aaron Glassman. Autor “Dobrog liječnika” je proslavljeni David Shore, ovdašnjoj publici ponajviše poznat po seriji “Dr. House”.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861