Potvrđen novi spin-off Doctora Who, a razmatra se i onaj za Empire – serijala.com
Trenutno čitaš
Potvrđen novi spin-off Doctora Who, a razmatra se i onaj za Empire

Potvrđen novi spin-off Doctora Who, a razmatra se i onaj za Empire

Nije tajna da se današnja televizija ravna po gledanosti i popularnosti nekog programa, a ne po kvaliteti samog sadržaja. Ako je neka serija vrlo popularna i donosi odličan rating mreži, njezin spin-off u skoroj budućnosti nije upitan. Broadcast mreže su tako eksperimentirale sa nizom proceduralnih spin-offova od NCIS-a do CSI-a dok su kabelske mreže uspjele izvući određenu kvalitetu iz toga u obliku Better Call Saula i Fear the Walking Deada za čiju popularnost (ili nepopularnost) moraju zahvaliti svojim matičnim serijama.

Nije trebalo proći puno vremena da FOX shvati da može napraviti spin-off svoje trenutno najpopularnije serije – Empirea. Već je ovog ljeta bilo govora o tome tijekom TCA turneje, ali se ništa za sigurno nije znalo sve dok ovog tjedna nisu izjavili kako bi spin-off mogao doći i prije nego što smo mislili. Kažu da ako pronađu lika u seriji čija se priča čini dovoljno originalnom i opširnom mogla bi se napraviti spin-off serija već sljedeće sezone. Izjavljuju kako trenutno ne žele žuriti ni sa čim jer Empire kao serija za sebe ima dovoljno (a i previše) publike te ni u drugoj sezoni ne posustaje.

Preko bare, Britanci su najavili još jedan spin-off Doctora Who, pod imenom Class, a radit će ju pisac tinejdžerskih romana Patrick Ness. Kad je nova serija počela 2005. godine pod vodstvom Russella T. Daviesa, godinu-dvije kasnije je razvila i dva spin-offa, Torchwood i The Sarah Jane Adventures koji su oboje imali svoje podloge u originalnoj seriji te su samo proširile već započetu priču. Odlaskom RTD-a iz Doctora Who su polako završili i ti spin-offovi, a dolaskom Moffata i nedavno Capaldija kao novog Doktora, započeli su razgovori o novoj seriji.

Već spomenuti Patrick Ness će pripremiti 8 epizoda Classa s premijerom u 2016. godini zajedno sa 10. sezonom matične serije. Zasad nema puno detalja o novoj seriji, ali se zna da će obuhvaćati nove heroje i zlikovce dok će radnja biti smještena u londonskoj školi Coal Hill School gdje igrom slučaja radi sadašnja Doktorova suputnica Clara.

2 komentara
  • dali će taj class biti sf ili šta?

    davno sam probao gledat spinoff sa capetanom jackom, dobra je bila ideja, za seriju sam poptpuno izgubio interes kad se počeo okolo žvaliti sa drugim likovima…apsolutno nepotrebno

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861