“Doc – Nova prilika”, sjajna talijanska medicinska drama dolazi na AXN Adriju – serijala.com
Trenutno čitaš
“Doc – Nova prilika”, sjajna talijanska medicinska drama dolazi na AXN Adriju

“Doc – Nova prilika”, sjajna talijanska medicinska drama dolazi na AXN Adriju

Izvrsna talijanska medicinska drama “Doc — Nova prilika” dolazi na na AXN Adriju, a premijera prve sezone počinje s emitiranjem u četvrtak, 1. travnja.

Zasnovana na istinitim događajima i priči o doktoru Pierdanteu Piccioniju koji je sam postao pacijent, serija “Doc – Nova prilika” je priča o drugim prilikama i putu prema iskupljenju, a ujedno je i najgledanija talijanska serija na RAI u posljednjih 13 godina. Iznimno popularan žanr medicinske drame kroz seriju “Doc” dobiva novi kut gledanja, kao i na važnosti i pravovremenosti zbog pandemije koja je u tijeku, te još jednom prikazuje liječnike kao prave heroje.

Pričana kroz oči liječnika kojeg glumi Luca Argentero (“Eat Pray Love”), serija vodi na put otkrivenja vlastitog identiteta, prošlosti i odgovora na pitanje “tko sam?”. Autoritativni, savršeni i nepogrešivi Dr. Andrea Fanti je jedan od najboljih glavnih liječnika interne medicine u Italiji, ali njegov odnos s pacijentima je hladan. Nakon traumatične ozljede mozga, Fanti izgubi sjećanje na proteklih 12 godina života. Ulazi u svijet medicine iz perspektive pacijenta, mora oživjeti svoj odnos s obitelji i prijateljima, ali i ponovo početi karijeru. Fanti nalazi novi način kako da postane ono što je uvijek htio biti – liječnik. Kreće od početka, među ljudima koji su mu nekoć bili studenti, dok iskustvo bivanja pacijentom mijenja njegov medicinski pristup.

Uz realistične događaje i sjajno razrađene likove, priča se stalno vraća u prošlost kako bi prikazala složeni tijek događaja, potaknula znatiželju i uvela u svijet etičkih dilema u medicini. Kompleksna medicinska drama savršeno je upotpunjena s razrađenim scenarijima koji grade napetost od prve epizode i slojevitim likovima.

AXN Adria

Giulia Giordano, koju glumi Matilde Gioli (“Human Capital”), postala je omiljena Fantijeva asistentica, a on njen učitelj. Razvija osjećaje prema njemu, i kada to napokon prizna i shvati da imaju šansu, Andrea je upucan u glavu i izgubi sjećanje. Šarmantni liječnik Lorenzo Lazzarini, kojeg glumi Gianmarco Saurino, jedan je od tri asistenta Dr. Fantija i dosta ležeran u ljubavnom životu. Brine za sestru blizanku Susanna koja ima Downov sindrom što taji od svih, pa i Giulije u koju je zaljubljen, ali nakon Faudijeve nesreće će se stvari promijeniti. Agnese Tiberi, koju glumi Sara Lazzaro (“The Young Pope”), je Andreina bivša žena, a skladan brak im propada nakon smrti sina. Nakon razvoda se skrasila s novim partnerom, ali i postala ravnateljica bolnice, te sada mora nadgledati kako se promijenjeni Andrea ponaša u bolnici i prema ljudima, dok postaje čovjek u kojeg se i zaljubila. Marco Sardoni, kojeg glumi Raffaele Esposito, specijalizaciju je završio kada i Fanti koji ubrzo postaje glavni liječnik, zbog čega je konstantno nezadovoljan. Nakon što mu žena sugerira da lažira testove za novi lijek kako bi mogao dobiti posao liječnika u Americi, a Fanti otkrije o čemu se radi nekoliko trenutaka prije nego je upucan u glavu, Marco je promaknut u glavnog liječnika.

Serija je nastala prema istinitim događajima kojima je u središtu bio Dr. Pierdante Piccioni, poznatiji kao i Doktor Amnezija, koji je kroz nekoliko knjiga opisao svoje iskustvo. Upravo je jedna od njih bila inspiracija za seriju, a sam se Piccioni pojavljuje u jednoj epizodi u kojoj liječi pacijente koji se oporavljaju od COVID-19 virusa.

“Doc” uspoređuju sa serijama “House” i “The Good Doctor“, a producenti su Jan Michelini, Daniele Passani i Corrado Trionfera koji su radili na projektima “Devils”, “Medici” i “Leonardo”. Serija propituje identitet, otpornost, medicinsku etiku,  moralnost i priča o drugoj šansi, a uzbudljivi zapleti i likovi s kojima se možete poistovjetiti, romansa i uzbuđenje, savršen su recept za prikovati vas za ekrane.

Čak 16 epizoda prve sezone serije “Doc — Nova prilika” mogu se pogledati od 1. travnja u stalnom tjednom terminu četvrtkom u 21:55, samo na AXN Adriji.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861