“Doc – Nova prilika” — druga sezona najgledanije talijanske medicinske drame premijerno na AXN Adriji! – serijala.com
Trenutno čitaš
“Doc – Nova prilika” — druga sezona najgledanije talijanske medicinske drame premijerno na AXN Adriji!

“Doc – Nova prilika” — druga sezona najgledanije talijanske medicinske drame premijerno na AXN Adriji!

Druga sezona najgledanije talijanske medicinske drame, Doc — Nova prilika svoju regionalnu premijeru imat će na AXN Adriji od 23. studenog. Zasnovana na istinitim događajima i priči o doktoru Pierdanteu Piccioniju koji je sam postao pacijent, serija “Doc – Nova prilika” je priča o drugim prilikama i putu prema iskupljenju, a ujedno je i najgledanija talijanska serija na RAI-u u posljednjih 13 godina.

Pričana kroz oči liječnika kojeg glumi Luca Argentero (“Eat Pray Love”), serija vodi na put otkrivenja vlastitog identiteta, prošlosti i odgovora na pitanje “tko sam?”. Autoritativni, savršeni i nepogrešivi Dr. Andrea Fanti je jedan od najboljih glavnih liječnika interne medicine u Italiji, ali njegov odnos s pacijentima je hladan. Nakon traumatične ozljede mozga, Fanti izgubi sjećanje na proteklih 12 godina života. Ulazi u svijet medicine iz perspektive pacijenta, mora oživjeti svoj odnos s obitelji i prijateljima, ali i ponovo početi karijeru. Fanti nalazi novi način kako da postane ono što je uvijek htio biti – liječnik. Kreće od početka, među ljudima koji su mu nekoć bili studenti, dok iskustvo bivanja pacijentom mijenja njegov medicinski pristup.

Serija “Doc” razvila je čitav niz zanimljivih likova. Giulia Giordano, koju glumi Matilde Gioli (“Human Capital”), postala je omiljena Fantijeva asistentica, a on njen učitelj. Razvija osjećaje prema njemu, i kada to napokon prizna i shvati da imaju šansu, Andrea je upucan u glavu i izgubi sjećanje. Šarmantni liječnik Lorenzo Lazzarini, kojeg glumi Gianmarco Saurino, jedan je od tri asistenta Dr. Fantija i dosta ležeran u ljubavnom životu. Brine za sestru blizanku Susanna koja ima Downov sindrom što taji od svih, pa i Giulije u koju je zaljubljen, ali nakon Faudijeve nesreće će se stvari promijeniti. Agnese Tiberi, koju glumi Sara Lazzaro (“The Young Pope”), je Andreina bivša žena, a skladan brak im propada nakon smrti sina. Nakon razvoda se skrasila s novim partnerom, ali i postala ravnateljica bolnice, te sada mora nadgledati kako se promijenjeni Andrea ponaša u bolnici i prema ljudima, dok postaje čovjek u kojeg se i zaljubila. Marco Sardoni, kojeg glumi Raffaele Esposito, specijalizaciju je završio kada i Fanti koji ubrzo postaje glavni liječnik, zbog čega je konstantno nezadovoljan. Nakon što mu žena sugerira da lažira testove za novi lijek kako bi mogao dobiti posao liječnika u Americi, a Fanti otkrije o čemu se radi nekoliko trenutaka prije nego je upucan u glavu, Marco je promaknut u glavnog liječnika.

Uz realistične događaje i sjajno razrađene likove, priča se stalno vraća u prošlost kako bi prikazala složeni tijek događaja, potaknula znatiželju i uvela u svijet etičkih dilema u medicini. Kompleksna medicinska drama savršeno je upotpunjena s razrađenim scenarijima koji grade napetost od prve epizode i slojevitim likovima. Iznimno popularan žanr medicinske drame kroz seriju “Doc” dobio je novi kut gledanja, kao i na važnosti zbog pandemije, te još jednom prikazuje liječnike kao prave heroje.


Serija je nastala prema istinitim događajima kojima je u središtu bio Dr. Pierdante Piccioni, poznatiji kao i Doktor Amnezija, koji je kroz nekoliko knjiga opisao svoje iskustvo. Upravo je jedna od njih bila inspiracija za seriju, a sam se Piccioni pojavljuje u jednoj epizodi u kojoj liječi pacijente koji se oporavljaju od COVID-19 virusa.

“Doc” uspoređuju sa serijama House i The Good Doctor, a producenti su Jan Michelini, Daniele Passani i Corrado Trionfera koji su radili na projektima “Devils”, Medici” i “Leonardo”. Serija propituje identitet, otpornost, medicinsku etiku,  moralnost i priča o drugoj šansi, a uzbudljivi zapleti i likovi s kojima se možete poistovjetiti, romansa i uzbuđenje, savršen su recept za prikovati vas za ekrane.

Ukupno 16 epizoda druge sezone serije “Doc – Nova prilika” mogu se pogledati od 23. studenog u stalnom tjednom terminu srijedom u 21:00, samo na AXN Adriji.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861