Dexter: 4×07 Slack Tide – serijala.com
Trenutno čitaš
Dexter: 4×07 Slack Tide

Dexter: 4×07 Slack Tide

Two serial killers go for a ride. Why do I get the feeling this joke ends… With only one of them coming back?

Dexter koji priča šale? Dexter koji kampira sa klincima i priča strašne priče uz logorsku vatru? Vjerovali ili ne, živa istina! I to sve u jednoj epizodi. Kako smo i nagovijestili u komentaru prošle epizode, Dexter se definitivno zahuktao ulaskom u drugu polovicu sezone.

Nadajmo se samo da će scenaristi imati slobodne ruke, te da će uspjeti sve prisutne zaplete privesti kraju u narednih pet epizoda na jednako kvalitetan i zanimljiv način.

Dexter, nakon što je izgladio odnos sa Ritom, upijajući savjete od Arthura (Trinity), stara se organizirati pravi obiteljski život u kojem djeca imaju svoje organizirane “slobodne” aktivnosti. Iste bi Dexteru trebale donijeti više slobodnog vremena. Rita je oduševljena njegovim angažmanom, no ne ide baš sve po zacrtanom planu, u sklopu istih Dexter završava na kampiranju sa Codyjem i njegovom ekipom, gdje u antologijskoj sceni okupljenim malenim kamperima priča strašnu priču. Možete li to zamisliti? Bolje nemojte, pogledajte i uživajte. Problemi sa Astor još su teži, hoće li Dexter uspjeti u svojoj nakani saznat ćemo ubrzo.

Kroz već sve poznate nam zaplete koji su prisutni kroz sezonu; od one osnovnog vezanog uz lov i proučavanje života i djela Trinityja, Debrinog povratka nakon ranjavanja i useljeljavanja u bivši Dexterov stan, njezinog istraživanja očeva seksualnog života i otvaranja slučaja Trinity te nastavka već pomalo sladunjave priče oko Batiste i La Guerte, u ovoj epizodi centralno mjesto zauzima priča o modnom fotografu Jonathanu Farrowu koji ima pomalo morbidan ukus za umjetničku fotografiju, a njegovi modeli nerijetko nakon odrađenih foto seansi misteriozno nestaju.

Sve do ove epizode Dextera. Šala mala. Da nije bilo upucanog aligatora u kojem je pronađena ruka konobarice i modela Estrella Carazo sumnja nikad ne bi pala na poznatog fotografa. Između podrške sestri, organizacije života obitelji, posla i Trinityja Dexter uspijeva pronaći vremena i za istraživanje slučaja Farrow. Svi prikupljeni dokazi neosporno upućuju na njega. Meta je markirana, i dok Dexter u ushićenju neposredno pred ritual ubijanja recitira legendarnog fotografa Cartiera Bressona; “Kad ga jednom propustiš nestao je zauvijek, savršeni trenutak zamrznut u vremenu”, niti ne sluti što donosi novi dan, a on donosi spoznaju da je ubio pogrešnog i nevinog čovjeka. Kako? Pogledajte jednu od ponajboljih epizoda Dextera i saznajte sami.

Što još reći… Da, umalo zaboravio, detektiv Quinn krenuo je putem detektiva Doakesa i ukoliko ne pripazi mogao bi se vrlo brzo naći sputan poput božićnog poklona na Dexterovom stolu. Šećer za kraj je scena u kojoj dvojica serijskih ubojica odlaze u šumu posjeći drvo od kojeg Trinity pravi lijes. Za koga? He-he, strpljenja molim.

puna puna puna puna pola

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861