Dexter: 4×06 If I Had a Hammer – serijala.com
Trenutno čitaš
Dexter: 4×06 If I Had a Hammer

Dexter: 4×06 If I Had a Hammer

Dočekali smo epizodu u čistokrvnom Dexterovskom stilu, koja zahuktava radnju do usijanja i obećava izuzetno napetu drugu polovicu sezone ne dozvoljavajući nam da niti na sekundu odgonetnemo što nam to scenaristi spremaju za kraj.

U istoj Trinity napokon dobija ime i prezime, no na Dexetrovo veliko iznenađenje i zaprepaštenje Arthur Mitchell (Trinity) ne uklapa se u njegov zacrtani profil hladnokrvnog i promišljenog ubojice. Artur je vjeran suprug, brižan otac, on pjeva u crkvi, on gradi kuće beskućnicima. On ima ono što Dexter nema i što mu u ovom trenu očajnički treba. Recept kako da održi i sačuva brak. Njegov odnos sa Ritom, nakon što je ona otkrila da i dalje u najmu drži stari stan, dotaknuo je dno i oni pohode bračno savjetovalište.

Koliko god se trudio, Dexteru izmiče bit problema. Stoga se približavanje Trinityju pored onog osnovnog cilja da što bolje upozna “lovinu” ovaj put pretvara i u potragu za receptom koji će mu pomoči da popravi i sačuva svoj brak.

U jednom trenutku Dexter pokazuje čak i divljenje naspram Arthura, no to traje samo sekundu ili dvije… ipak je on lovac na tragu svoje lovine.

Izvrsno je napravljen niz scena (dio priče) u kojima njih dvojica barataju čekićem kojim je Trinity počinio zadnje ubojstvo, a pravi je vrhunac te igre prizor u kojem Dexter od Arthura na dar dobije torbu sa alatom među kojima je i već spomenuti čekić. Ne zaostaje puno niti scena sa urnom, u kojoj Dexter provocira Arthura da pokaže svoje pravo lice. Pozadinsku priču ispunjavaju La Guerta i Batista koji nikako ne mogu donijeti odluku tko će otići a tko ne iz odjela za ubojstva, te sve napornija Debra koja je u jednom trenutku toliko frustrirana svime što se dogodilo, da riskira svoju daljnju karijeru lažnim iskazom.

Lijepo je vidjeti da neke serije ne prestaju iznenađivati svojom originalnošću i kvalitetom priče i u četvrtoj sezoni prikazivanja. Možda je četvrta sezona započela nešto ležernije i sporije, no ova epizoda je prekretnica u kojoj nam se vraća stari punokrvni Dexter.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861