Da Vinci’s Demons: Prvi pravi trailer, plus datum premijere – serijala.com
Trenutno čitaš
Da Vinci’s Demons: Prvi pravi trailer, plus datum premijere

Da Vinci’s Demons: Prvi pravi trailer, plus datum premijere

Leonarda Da Vincija vjerojatno zamišljate kao postarijeg čovjeka sa podužom sijedom kosom i bradom, možda i kao čovjeka koji je uživao muško društvo, ako više volite alternativne povijesne izvore. Starz vam predstavlja Da Vincija kao batmanovskog superheroja i super-zavodnika, uz pomoć malo preuveličavanja i pretvaranja serije u povijesnu fikciju.

Starz je jučer objavio prvi pravi, dvominutni trailer svoje iduće nove serije, Da Vinci’s Demons te ujedno najavio datum premijere. Bit će to u petak 12. travnja, a mreža je naručila 8 epizoda za prvu sezonu. Kritičari koji su pogledali pilot kažu da se radi o seriji koja ne mari previše za povijest, koliko za povijesni štimung i stil, te prilično naginje prema trashy guilty pleasureu. Nešto kao Spartak, dakle?

http://www.youtube.com/watch?v=78AhF0DCskU

Glavni junak je gotovo batmaniziran, za što je “kriv” David S. Goyer, su-scenarist Nolanove trilogije o Vitezu tame, koji se u karijeri podosta bavio ekranizacijama strip junaka poput Bladea, Ghost Ridera, Batmana (The Dark Knight) i Supermana (Man of Steel). Usto, televizijski dio životopisa, doduše, nije naročito ohrabrujuć, a uključuje Threshold, Blade seriju i FlashForward.

6 komentara
 • Spartak mi se nikad nije dopao, taj softcore pornic je postao dosadan nakon pola sezone, ali ovo mi deluje ok. Naravno, ne sa istorijskog gledista, ali deluje zabavno. Dopada mi se renesansa, ali dok su Showtime-ove Borgias jako dosadne (mada sjajno snimljene i odglumljene), ovo bar deluje zanimljivo. Isti problem kao sa Borgias imam sa Boardwalk Empire, sjajna gluma, sjajna prica, sjajni duh vremena, ali predugacke epizode i cesto gledam na sat, jer znaju biti dosadne pa mi gledanje dodje vise kao obaveza.. Ali ipak nastavljam dalje. :) Ipak, ovo deluje ok, kao steampunk verzija renesanse i baci cu pogled.

   • Pa malo.. :)Tek sam odgledao prvu sezonu, mozda mi druga i treca postane uzbudljivija.. Daleko od toga da cu odustati od serije, jer jeste kvalitetna, ali mislim da moram malo da se uhodam u njen stil, slicno sa Mad Menom, koji mi je prve dve sezone bio dobar, ali spor, a sada su mi super character developments vise nego plots.. :)

 • Nisam baš fan ovog “miješanog” storytellinga. Ili neka idu potpuno u fiction, ili neka se drže povijesti.

 • Also, pošto počinje tek u travnju, vjerojatno se nebi trebali nadati više nego 6 epizoda, osim ako ne misle polako kroz ljetnu sezonu…

  • Osam epizoda, dopunio sam vijest.

   Kabelske mreze ne mare previse za koncept sezone i off-sezone / ljeta. Samo se broadcast mreze drze ciklusa rujan-svibanj, pa kabelske nerijetko rade counter-programming ljetnim serijama.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861