The Whole Truth (pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
The Whole Truth (pilot)

The Whole Truth (pilot)

The Whole Truth je još jedna serija smještena u pravnički svijet, žanr s kojim ABC (neuspješno) eksperimentira od završetka Boston Legala. TWT se razlikuje od ostalih po svom konceptu – paralelno pratimo obranu i tužitelje kako pripremaju svoj slučaj, nakon čega slijedi suđenje, no do samog kraja ne saznajemo je li optuženik uistinu bio kriv ili ne. Na papiru zvuči obećavajuće, a i glumačka postava djeluje solidno. No, Whole Truth u mnogočemu ne ispunjava očekivanja.

Glavne uloge imaju Rob Morrow, Maura Tierney i Eamonn Walker. Valja naglasiti kako je Tierney jedini podnošljivi i uvjerljivi član glumačke ekipe, te ovim putem zahvaljujem Joely Richardson (prvotno predviđena za glavnu ulogu u seriji) što je odustala od serije i predala palicu Tierney, jer čisto sumnjam da bi u ovoj seriji bila išta podnošljivija od svoje robotične uloge u Nip/Tucku. Rob Morrow užasno je iritantan te je njegov performans u pilotu definicija preglumljavanja. Čovjek se dere, lamata rukama i djeluje kao da se upravo nagutao desetak malih bijelih tabletica sa smajlićima. Eamonn Walker, s druge strane, gotovo je i neprimjetan, baš kao i u još jednoj seriji u kojoj je glumio, a na koju Truth neodoljivo podsjeća – FOX-ov Justice.

Pilot epizoda prati istragu ubojstva latinoameričke srednjoškolke te suđenje glavnom osumnjičeniku, njezinom profesoru. Rob Morrow je odvjetnik, a Maura Tierney tužiteljica. Unatoč potencijalu koncepta serije, sve se svodi na tipične televizijske obrate: Obrana je pronašla jednu stvar, tužiteljstvo drugu, obrana je uspjela isključiti ovaj dokaz, tužiteljstvo je uspjelo pobiti ovu i onu teoriju… Interakcija između dvije strane značajno nedostaje (postoji samo u vrlo kratkim dijelovima gdje se timelineovi isprepliću i prelazimo s jedne strane na drugu), a zadnjih 15 minuta, koliko je odvojeno za suđenje, to nije uspjelo nadoknaditi. U pet minuta izredao se ogroman broj svjedoka i eksperta, što je bilo nedovoljno da se razvije makar jedna solidna scena ispitivanja, koje su u poznatijim odvjetničkim dramama (kao na primjer The Practice i njegov spinoff Boston Legal) uvijek bile izvor najveće napetosti i sam vrhunac epizode. Također, o likovima nismo saznali apsolutno ništa. Isto tako, Maurini i Robovi podanici vrlo su jednolični, isklišejizirani, tipični i lako zamjenjivi likovi.

Nakon vrlo traljavo odrađenog suđenja, više me nije bilo ni briga hoće li osuditi profesora ili ne. Pitanje je kako bi producenti mogli dugoročno nastaviti sa serijom, jer bi ovaj format vrlo brzo mogao postati naporan i repetitivan ukoliko se ne naprave neke promjene. No, čini se kako se time ni neće morati zamarati, s obzirom na to da je gledanost bila očajna (zasad najslabija ovosezonska premijera nakon Lone Stara), što znači da će The Whole Truth vjerojatno nestati s malih ekrana do prosinca, ako ne i ranije. Svakako traćenje talenta Maure Tierney, za koju se nadam da će pronaći neku drugu, puno kvalitetniju seriju.

4 10 1
4

Žanr: Odvjetnička drama

Autor: Tom Donaghy, Jonathan Littman

Mreža: ABC

Glume: Maura Tierney, Rob Morrow, Eamonn Walker, Christine Adams, Sean Wing

Datum premijere: 22. rujna 2010.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861