Blic recenzija: Revenge (pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Revenge (pilot)

Blic recenzija: Revenge (pilot)

Srijeda, 22h. Termin za koji nemate dovoljno prstiju da biste pobrojali sve ABC-serije koje su ondje brzinom svjetlosti propale. No, mreža ni ove jeseni nije odustala od lansiranja nove serije u tom vražjem terminu, i nakon intenzivne promocije, izgleda da im se napokon i posrećilo.

Emily VanCamp zvijezda je ove klasične sapunice smještene u svijet spletki i tajni među bogatašima. Njezin lik, Emily Thorne, traži osvetu za svog oca, koji je nevin umro u zatvoru kao žrtveno janje za obitelj Grayson, razmažene bogataše koji u Hamptonsima upravo provode ljeto, a koji su mjesto Emilyinih najmučnijih sjećanja. Koncept serije ne daje puno prostora za razvoj radnje – Graysona nema na stotine, a ni Emily ne može vječno skrivati svoj identitet, stoga se postavlja neizbježno pitanje – a zašto je ABC uopće naručio seriju? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan – serija je prava primetime sapunica, s botoksom nampumpanim sredovječnim kućanicama i njihovim nevjernim muževima, ali i s mlađom generacijom koja je njihova dvadesetak godina mlađa zrcalna slika – savršen fit za ABC i njihovu ciljanu publiku.

Emily Thorne u full Sydney Bristow modu

Ljubitelji žanra definitivno će doći na svoje – produkcijski gledano, serija je odrađena sasvim korektno. Likova ima napretek – čak štoviše, u prvih dvadesetak minuta pilota gledatelj biva izbombardiran hrpetinom likova te treba biti koncentriran na radnju da bi shvatio tko je tko i s kim je u rodu.

Gledanost premijerne epizode bila je sasvim korektna, te se sve više i više razvija sumnja o potencijalnoj budućnosti serije. Producenti su novinarima dali na znanje da ljeto u Hamptonsima neće trajati vječno i da će se radnja u određenoj točki premjestiti u New York, no može li Emily kroz 5-6 sezona konstantno vrtiti jedno te isti film i zagročavati živote jedno te istim ljudima? Serija će ili pravovremeno biti otkazana, ili ćemo imati Prison Break poremećaj, gdje se fokus serije premješta na spletkarenje likova s kojima smo već upoznati (i tako dobivamo ni po čem posebnu sapunjaru), a originalni koncept serije i njezin naziv gube smisao. Dakako, daleko smo još od te točke, no teško je ne zapitati se: Što ako?

Revenge je, rekao bih, definicija pojma guilty pleasure. Solidno odrađena sapunica za kojom će fanovi žanra sliniti. Hoće li radnja evoluirati ili će se svoditi na jednodimenzionalne epizode gdje Emily non-stop istim ljudima neprimjetno uspijeva na neki način kvariti živote, saznat ćemo uskoro. Zasad je Revenge sasvim prosječna serija koja se ne ističe ni po kakvoj originalnosti ili kvaliteti, a i serija koja iz mene ne može izvući više od 400 riječi. Mislim da je i to određen pokazatelj.

6 10 1
6

Žanr: drama

Autor: Mike Kelley

Mreža: ABC

Glume: Emily VanCamp, Emily Thorne, Gabriel Mann, Madeleine Stowe, Connor Paolo

Datum premijere: 21. rujna 2011.

8 komentara
  • Mislim da je vrijeme za jednu kvalitetnu primetime soap, a REVENGE je za sada na pravom putu. Sviđa mi se kako lik od Emily ipak nije sklona igricama iz pozadine, već i u pilotu pokazuje zube “kraljici” Victoriji ;)

  • pilot mi je bio super, bas sam se zapalio. No ova druga epizoda mi je tak tak. jeftina gluma. kaj ja znam ?! bumo vidli

  • 8/10 za seriju nakon 5 epizoda. Nema tu nikakvog zavaravanja, radnju određuje pilot koji vam prikaže što će biti na kraju sezone, a na scenaristima je da to što pristojnije razvuču do kraja sezone.
    Emily VanCamp mi je… nešto ko Steven Segal u ženskoj ulozi sa dvije ekspresije lica više.

  • U seriju sam se zatelebala-gluma nije nešt prvoklasno,ali je sviježa i oku ugodna,priča nije neka nova i moderna nikad viđena ali je napeta puna likova i događaja….sve u svemu JA SAM PREGLEDALA 7 EPIZODA I JAO SAM JAKOOO ZADOVOLJNA UTROŠENIM VREMENOM!:)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861