Blic recenzija: The Playboy Club – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: The Playboy Club

Blic recenzija: The Playboy Club

Svake sezone na američkoj televiziji, šef programa XY mreže uperi prstom u popularnu seriju i kaže “Želim ovo.” Kopiranje popularnog i kvalitetnog nije nikakva novost, a nakon pune četiri sezone Mad Mena, i četiri uzastopne pobjede na Emmyjima, dugo je i trebalo da se pojave klonovi.

NBC je u ponedjeljak predstavio svoju novu dramu, The Playboy Club. U šezdesetima je Hugh Hefner u Chicagu otvorio prvi Playboy klub, mjesto gdje je gospoda dolazila piti, pušiti i družiti se sa zečicama, daleko od očiju svojih supruga i djevojaka. Ovo ekskluzivno mjesto posjećivali su oni najbogatiji, odnosno najbitniji s vrha društvene hijerarhijske piramide. Glavni junak naše priče, Nick Dalton (Eddie Cibrian), zvat ćemo ga Don, popularni je čikaški odvjetnik, koji svake večeri zalazi u klub jer mu djevojka tamo radi kao glavna zečica. Naš Nick em što izgleda kao Don Draper, blago rečeno i posuđuje gotovo sve manire, pokrete, odjela, ali i frizuru od daleko boljeg Jona Hamma. U jednom trenutku pilota čak sam se i nasmijao gledajući Cibriana kako se trudi zapaliti cigaretu kao što to Hamm radi. Uz Nicka Daltona, ovdje imamo ogromnu žensku postavu predvođenu Amber Heard koja glumi Maureen, novu zečicu u klubu. Nakon jednog velikog incidenta unutar zidova kluba, Nick i Maureen se zbližavaju i započinju cijelu radnju serije.

Hej, di ste mace?

Ukoliko niste gledali pilot, vjerojatno se pitate koliko stvarno zapravo loša može biti serija koja nosi Playboyevo ime u naslovu. Prilično, rekao bih vam. Uzori su sasvim očiti, što nije uopće loše, međutim to je jedino što zapravo i valja. Amber se zbiljski trudi, neki od sporednih likova poznata su i rado viđena televizijska lica, no sve to pada u vodu zbog blijede izvedbe svega ostalog. Počevši od karizmatskog vakuuma Eddiea Cibriana do užasno prazne karakterizacije likova i dosadne radnje. Set, kostimi i tehnički dijelovi ponekad ostavljaju bez daha, ali ništa od toga ne može spasiti katastrofalan scenarij. Chad Hodge, tvorac serije, nema nekog većeg televizijskog iskustva, stoga i ne čudi sva ukočenost i usiljenost pilota.

Preskočite The Playboy Club i nadajte se da će nam bar ABC skratiti čekanje do nove sezone Mad Mena sa svojoj novom serijom Pan Am. Ili kupite Playboy pa čitajte.

3.9 10 1
3.9

Žanr: Drama

Autor: Chad Hodge

Mreža: NBC

Glume: Eddie Cibrian, Amber Heard, David Krumholtz, Laura Benanti

Datum premijere: 19. rujan 2011.

5 komentara
  • Ja sam čak očekivao veće smeće. Imao sam niska očekivanja pa valjda zato nisam bio toliko razočaran. Don’t get me wrong though, it’s a shitty show. :D

  • Meni se naprotiv svidio, pogotovo zbog detalja, kako likovi nisu onakvi, kako se na prvi dojam čini. Iskreno se nadam da neće tako brzo odustati od serije, jer se još uvijek “oporavljam” od LONE STARA.

  • Ne mislim da je PC zaslužio tako ostru kritiku zasnovanu na nemilosrdnim poređenjem sa serijom koja je se nalazi na sasvim drugom nivou. Zapravo, sličnost sa Mad Men-om staje kod ere u koje su obe serije smeštene i činjenice da glavni lik (verovatno namerno) liči na Drapera. Ako malo bolje pogledate, iako vizuelno jesu slične (s obzirom da prate sličan sloj ljudi u istoj deceniji) PC je sniman na dosta drugačiji način, bez te neke dramatičnosti koja dominira u kadrovima Mad Men-a. Mad Men je drama, jedna od verovatno najboljih ikada osmišljenih, doj je PC puki guilty pleasure/thriller. I to je to. Dalje sličnosti nema, a čini mi se da se ova recenzija zasniva isključivo na poredbi ove dve serije, a ne toliko na samostalnim manama i dobrim delovima PC-a.
    Prisutnost homoseksualaca jeste još jedna dodirna tačka, ali ovde je ta priča nema takav psihološki motiv koji je imala u Mad Men-u. Zapravo, mislim da bi bilo dosta zabavnije da nam nisu u prvoj epizodi otkrili zašto se pojedini likovi nazivaju “kriminalcima”. A stvar koja mi se najmanje dopala jeste guranje realnih ličnosti (Tina, Hugh) u prvi kadar, dok ih glume tamo neki bezlični glumci.
    Zečice su simpatične, kostimi su im slatki i, realno, to i jeste najbitnije.

  • U potpunosti se slazem sa ROZ. Pogledala sam drugu epizodu i serija je dosta napredovala (iako vidim gledanost pala), tako da mi nece biti zao pogledati jos koju epizodu dok je ne otkazu, jer kao sto ste i sami rekli – trebamo naci nesto da gledamo dok se Mad Men ne vrati ;)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861