Blic recenzija: Outlaw – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Outlaw

Blic recenzija: Outlaw

Pilot ovog džumbusa će vam tri – četiri puta nacrtati ideju i premisu – u slučaju da ste (kao ja), zadrijemali gledajući ga. Dakle, Cyrus Garza je konzervativni sudac Vrhovnog suda. Njegov je otac također bio sudac, no liberalnog svjetonadzora, koji je volio sina iako je smatrao da su mu stavovi pogrešni. Godinu dana nakon smrti oca u automobilskoj nesreći, Garzi će seks sa zgodnom mlađahnom novinarkom (postoje li drugačije na televiziji?) korijenito promijeniti svjetonadzor.

Serija je prvotno jednostavno bila nazvana po prezimenu glavnog lika, Garza. Promijenili su je u Outlaw da slučajno ne preostane troje ljudi koji nisu shvatili seriju. Kužite, glavni lik je bio velika faca, Vrhovni sud, a sada se bori za malog čovjeka – on je odmetnik, ne igra po pravilima. Žene se pale na njega. Zgodne mlade plavuše izjavljuju mu ljubav u hodniku sudnice pred desecima ljudi. Ali on ostaje hladan.

Dobro

A ne znam… Jimmy Smits je uvijek rado viđen glumac. Osim toga, koliko se god trudio, ne mogu pronaći nešto pozitivno za što bi se uhvatio.

Loše

Sve. Najgore od svega, serija sebe shvaća ozbiljno. Pilot započinje slučajem “većim od života,” zbog kojeg Garza odstupa sa mjesta Vrhovnog suca. Već sama ideja djeluje grozno nategnuto i neuvjerljivo, no realizacija je samo čini još glupljom i uvredljivom za gledatelja.

“Novi” Garza sad je branitelj malog čovjeka, dakle neminovni su moralizirajući govori, izvlačenje sudskih presedana iz dupeta (i to onih koje je postavio sam sudac, iako se on toga ne sjeća) i slično. Iako bi Smits definitivno mogao izvesti tako nešto, materijal, scenarij jednostavno je kriminalno glup i neuvjerljiv.

Likovi su također priča za sebe, obične karikature, nimalo simpatični, u biti su isključivo podređeni Jimmyu Smitsu i njegovom liku. Čisti stereotipi ili jednostavno blesavi – nadobudni konzervativni asistent, nadobudna liberalna asistentica i zgodna privatna istražiteljica kojoj je jedina svrha bacati seksualne aluzije.

Zaključak

Conan O’Brien je potpisan kao izvršni producent (serija je otkupljena nedugo nakon što su ga potjerali sa NBC-a) i prvo što mi pada na pamet, tip ima nevjerojatno okrutan smisao za humor. Znam da nema apsolutno nikakve veze sa serijom osim toga da je producira njegova kuća, ali morate priznati da djeluje grozno ironično. Ja sam gledao pilot da vi ne morate, nadam se da ćete znati cijeniti to…

2.5 10 1
2.5

Žanr: Pravnička drama

Autor: John Eisendrath

Mreža: NBC

Glume: Jimmy Smits, David Ramsey, Ellen Woglom, Carly Pope, Jesse Bradford

Datum premijere: 15. rujan 2010.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861