Blic recenzija: Hellcats – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Hellcats

Blic recenzija: Hellcats

Iako službena TV sezona 2010/2011 započinje tek za tjedan-dva, CW kao i svake godine pokušava biti korak ispred konkurencije, pa svoje nove serije premijerno prikazuje nešto ranije. Prva ovogodišnja nova serija je CW-ov ne baš suptilni pokušaj ripoffanja FOX-ovog Gleeja. Umjesto srednje škole, pjesme i plesa, CW-ov Hellcats ima fakultet, cheearleaderice i akrobacije.

Marti (Aly Michalka) izgubila je svoju stipendiju (usred semestra wtf?), a kako joj majka nije baš neka financijska pomoć u ovom trenutku, Marti mora smisliti način kako će si platiti daljnje studiranje. Srećom (!), Hellcatsice, fakultetska cheerleader skupina, imaju audiciju za primanje novih članova. Nakon malo vježbanja uz Bring it On, Marti se prijavljuje, razvaljuje na audiciji i postaje nova članica Hellcatsa. Kako Marti ne pripada veselom kliku cheerleadrica, javljaju se problemi, prijete catfigtovi, nove ljubavi, bla, bla, bla… znate kako to ide. Ugrubo bi to otprilike bilo to, s nešto više detalja unutar same epizode.

Aly Michalka i Ashley Tisdale - dovoljan razlog za gledanje

Dobro

Pa… pilot nisam mrzio koliko sam već unaprijed planirao. To je svakako plus. Serija operira sasvim solidno u svojim jasno zacrtanim, no vrlo limitiranim mogućnostima. Ciljana skupina su djevojke između 7 i 15 godina, tako da ne mogu baš reći da je serija kompletno smeće, kad se niti ne trudi biti ništa više od onoga što je. Vesela, plitka, jednostavna sapuničica sa zgodnim ljudima.

Loše

Dosta toga, što opet pripisujem da nisam ni blizu ciljanoj demografskoj skupini gledatelja. Dijalozi su očajni, gluma je loša, likovi su kopirani iz svih drugih sličnih filmova i serija. Glee, uzor kojemu Hellcats teži, je već u ovom trenutku prošle sezone imao bolji pilot i razrađenije likove.

Zaključak

Prva nova ovogodišnja serija je ujedno i prva koju ćemo prestat gledati. Nema ovdje ništa pretjerano zanimljivo, no vjerujem da će mnogi gledatelji naći ovdje nekakvu vrstu grešnog zadovoljstva. I da, ima zgodne, mlade djevojke u minicama kako plešu, skaču i zabavljaju se. Zašto se to nekome ne bi sviđalo?

3.5 10 1
3.5

Žanr: Teen drama

Autor: Kevin Murphy

Mreža: The CW

Glume: Aly Michalka, Ashley Tisdale, Matt Barr, Robbie Jones

Datum premijere: 8. rujna 2010.

8 komentara
  • Uglavnom se slažem – nije totalni trainwreck koliki sam i očekivao. Ashley Tisdale, however, ne može biti iritantnija.

  • Hvala Bogu što je Ben Browder odustao od ovoga! :D

    Mislim da ne bi mogla podnijet da nakon Crichtona i Mitchella glumi… tu.

  • Daleko od Glee-a, ali drzi paznju.. pogledacu jos koju epizodu… Mnogo je bolja serija Terriers

  • Ja sam mislio da će biti teži shit, a na kraju je ispalo malo pristojnije i zanimljivije od shita… hahaha.. al ne znam ako ću nastavit gledat :/

  • ne kužim čemu ovo da pokušava biti serija ko Glee? da to nisi vidio na nekim stranim forumima da je ovo kao gle ripoff ne bi ni povezao uopce s Glee, jer po ničemu ne podsjeca ;)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861