Better Call Saul: Konačno konkretni detalji o radnji serije – serijala.com
Trenutno čitaš
Better Call Saul: Konačno konkretni detalji o radnji serije

Better Call Saul: Konačno konkretni detalji o radnji serije

U zadnje se vrijeme dosta govori o spin-offu Breaking Bada, nazvanom Better Call Saul, iako dosad ništa naročito konkretno o radnji. Osim što je premijera odgođena za početak iduće godine te serija obnovljena za drugu sezonu već sada, pričalo se da će biti prequel, ali istovremeno egzistirati u vremenima kada je, i nakon što je Saul Goodman upoznao Waltera Whitea.

better_call_saul1

Ovaj zadnji dio je dosad bio malo previše potenciran, serija će primarno biti prequel. Točnije, bit će smještena šest godina prije nego Saul upoznaje Waltera, a Saul se tada zapravo nije ni zvao Saul — već Jimmy McGill. Već tada je “Saul” bio odvjetnik i prevarant, a uz njega radi “rješavač problema” Mike Ehrmantraut, kojeg također znamo iz Breaking Bada. Uz Boba Odenkirka i Jonathana Banksa, dio glavne postave bit će Michael McKean kao Saulov brat Chuck. Ton serije je dramski, isprepleten crnim humorom — baš kao i počeci matične serije. To je ono što kaže AMC u službenoj najavi.

Dodatne informacije dali su autori Vince Gilligan i Peter Gould tijekom predstavljanja serije na TCA press turneji. Najspornije su zasad informacije da će serija skakati kroz vrijeme, no sudeći prema komentarima, glavnina radnje bit će smještena u 2002. godinu. Kaže Gilligan, “Najbolji način da to objasnim, a da se ljudi ne izderu na mene, je istaknuti kako se iz Breaking Bada vidi da volimo nelinearni način pričanja priče. Volimo skakati kroz vrijeme. Rekao bih vam da je moguće sve što je bilo moguće u Breaking Badu.”

better_call_saul

Gilligan preuzima krivnju na sebe zbog odgode premijere sa kasne jeseni ove godine na početak iduće — “Sporo pišem”, kaže. Ističe i da će nastojati da Saul ne kopira Breaking Bad, pa tako neće posuditi ni neo-westernovski stil serije. Srećom, dosta redatelja će navratiti u novu seriju — među ostalima i Michelle McLaren, dva puta nominirana za Emmy tijekom Breaking Bada. Gilligan režira pilot.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861