Anna (2021.) – nova distopijska serija stiže na Pickbox NOW – serijala.com
Trenutno čitaš
Anna (2021.) – nova distopijska serija stiže na Pickbox NOW

Anna (2021.) – nova distopijska serija stiže na Pickbox NOW

Premijera nove distopijske triler-serije Anna (2021.) čeka vas od 22. studenoga na Pickbox NOW! Ova talijanska znanstveno-fantastična serija snimljena je po istoimenom romanu Niccolòa Ammanitija iz 2015. godine, a on je ujedno i redatelj serije. Njegov roman izašao je prije šest godina, no zapravo je tek nedavno postao izrazito popularan zbog distopijske radnje koja je smještena u postapokaliptični svijet u kojem žive samo djeca dok su svi odrasli umrli od misterioznog virusa.

POSTAPOKALIPTIČNA SICILIJA

Priča prati mladu djevojku, 13-godišnju Annu (Giulia Dragotto) koja kreće u potragu za svojim mlađim bratom Astorom na postapokaliptičnoj Siciliji gdje su zbog virusa prije četiri godine umrli svi odrasli. Njezina se potraga odvija među spaljenim poljima i tajanstvenim šumama, ruševinama trgovačkih centara i napuštenih gradova, u velikim pustim prostorima Sicilije. 

Snimanje se odvijalo diljem Italije, a producenti ističu kako bi se Anna mogla smatrati suvremenom bajkom jer je smještena u postapokaliptični svemir u kojem se od djece traži da obnove novi svijet. 

KAKO ZAMISLITI BUDUĆNOST NAKON APOKALIPSE?

Nakon što je napisao roman, romanopisac i redatelj serije Ammaniti rekao je da je godinama razmišljao o ovoj priči te se htio usredotočiti na Annu kao glavnu protagonisticu kako bi uronio u ovu priču o mladoj ženi koja se našla u novom, napuštenom i zapuštenom svijetu. Kako se s time suočava, kako zamišlja budućnost i kako prelazi granice novog, čudnog načina postojanja?

Neovisno o očitoj analogiji koju treba napraviti s trenutačnim pandemijskim stanjem u kojem živimo, vrijednost Anne leži u odnosu između odraslih i djece, posebice danas kada živimo u vremenu gdje je prirodan prijelaz iz djetinjstva u odraslu dob složeniji nego što je ikad bio. 

Intrigantna, razigrana, a u isto vrijeme zastrašujuća, nova distopijska serija Anna oduševit će sve gledatelje i držati ih prikovanima za ekrane. 

Premijeru nove talijanske distopijske serije gledajte samo na Pickbox NOW od 22. studenoga!

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861