AMC adaptira Goodfellas, film Martina Scorsesea – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC adaptira Goodfellas, film Martina Scorsesea

AMC adaptira Goodfellas, film Martina Scorsesea

Kabelski AMC, poznat po uspješnicama kao što su Mad Men i Breaking Bad (te prerano otkazani Rubicon), započeo je produkciju na seriji Goodfellas, koja će se temeljiti prema istoimenom uspješnom i višestruko nagrađivanom filmu Martina Scorsesea iz 1990-te.

Scenarist i producent će biti Jorge Zamacona, čovjek koji je s Davidom Simonom radio na hvaljenom proceduralu Homicide: Life on the Street, a skupa s njim na scenariju će raditi i Nicholas Pileggi, koji je napisao scenarij za film baziran prema romanu Wiseguy. Obojica su trenutno izvršni producenti zajedno s producentom filma, Irwinom Winklerom.

Kultni film se bavio gangsterima i mafijaškim poslovima, pokupivši šest nominacija za Oskar, uključujući onaj za najbolji film, dok je Joe Pesci osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca. Zanimljivo kako AMC nakon niza originalnih serija kreće sa serijama koje se baziraju na gotovom materijalu, imamo The Walking Dead koji se temelji prema istoimenom stripu, te The Killing temeljen prema Danskoj seriji. A što je s originalnim pričama?

2 komentara
  • Abed mora biti u glavnoj ulozi, inače im džabe sve.

    (ako ćemo ozbiljno: za razliku od niza ostalih remakeova, na ovom barem radi scenarist originala. so… there is that. konačno AMC dovodi neke iskusnije ljude)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861