U pripremi “24” film – serijala.com
Trenutno čitaš
U pripremi “24” film

U pripremi “24” film

Američka TV-kuća FOX razmatra mogućnost snimanja filma 24. Kieferu Sutherlandu nakon ove sezone ističe ugovor, a hoće li ga produžiti, odnosno, hoće li biti još sezona, zasada je nepoznato.

Već se šuškalo kako će FOX napraviti film ukoliko odluče da je trenutna osma sezona posljednja, međutim, sada su već zadužili Billya Raya za scenarij po kojemu ćemo Jacka gledati u Europi. Ray već ima iskustava s filmovima, posljednji za kojeg je pisao scenarij je State of Play koji je pokupio dobre kritike.

Dakako, na filmu bi radio i dobar dio ekipe same serije, no i dalje je to sve u fazi pripreme. Jer FOX nije potvrdio da će biti još sezona, ali isto tako nisu potvrdili da je ova posljednja. Navodno čekaju rezultate gledanosti ovotjedne epizode. Da se podsjetimo, premijeru ove sezone je gledalo 10% manje ljudi nego premijeru prošle godine, a gledanost za ovu seriju je od velikog značaja budući da su troškovi snimanja vrlo veliki.

Ukoliko uistinu bude filma, neće to biti nova stvar za FOX jer smo 2008. imali prilike vidjeti 24: Redemption (prvobitno zvan 24: Exile), dvosatni film koji je služio kao uvod u sedmu sezonu radnjom smješten u Afriku, kao i u seriji događaji u filmu su se odvijali u stvarnom vremenu. Film je pokupio 13 nominacija među kojima i jednu za zlatni globus.

To bi moglo značiti da bi čak moglo biti još sezona i ako bude filma, međutim, 24: Redemption je snimljen nakon što je već dobar dio epizoda sedme sezone snimljen, pošto je bila godina pauze zbog štrajka scenarista, imali su vremena pa su se odlučili za film, dok su ovaj puta stvari znatno drugačije.

Treba još dodati kako je u nedavnom intervjuu Kiefer Sutherland izjavio kako bi rado volio vidjeti 24 film. Hoće li 24 film uistinu ugledati svjetlo dana saznat ćemo kroz tjedne koji su pred nama kada bi FOX konačno trebao donijeti odluku o sudbini serije.

2 komentara
  • Ne znam. Ja bih rade jos jednu sezonu ili spin-off ako Kiefer ne moze vise. Redemption mi je bio katastrofalan. Nije mi to to.

  • Redemption je bio samo prolog…uvod… dopuna za 7. sezonu. Služio je da poveže događaje između 6. i 7. sezone. Kao film, nije bio baš nešto. Ako dođe do bilo kakvog novog filma, mora biti puno drugačiji od Redemptiona. Drugačiji pristup, drugačija ideja…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861