Stripovske adaptacije u pripremi – serijala.com
Trenutno čitaš
Stripovske adaptacije u pripremi

Stripovske adaptacije u pripremi

Inače i nije baš pretjerano čest i uobičajen slučaj adaptacije stripova za televiziju, (nedavno su propali i Wonder Woman i Locke & Key) zapravo ih se skoro pa može nabrojati na prste, no ove godine u pripremi su čak tri adaptacije, i to obje za kabelske mreže: Showtime i HBO.

 • Za HBO se radi adaptacija stripa 100 Bullets, koji je višestruki dobitnik nagrada za stripove (Eisner i Harvey Awards). Na ovome stripu, koji iza sebe ima već preko sto brojeva, (ispravak: ima točno 100 brojeva), te je prije dvije godine došao do svog kraja, radi Brian Azzarello, inače vrlo poznati pisac i scenarist stripova. Za one koji nisu baš previše upoznati sa radnjom stripa koja je sljedeća: Misteriozni agent Graves posjećuje ljude nad kojima je počinjena neka vrsta nepravde i opremljuje ih sa 100 metaka kojima se ne može ući u trag i daje im priliku za osvetu. To je naravno samo osnovna premisa, jer je cijela radnja kroz svojih desetak godina dosegla zavidnu razinu mitologije. Strip odiše briljantnom noir atmosferom, i po baš svemu se razlikuje od standardnih proceduralnih policijskih bezvezarija koje se trenutno emitiraju. Dakle, držimo palčeve za ovaj projekt.
 • The Damned, novi je projekt kabelske mreže Showtime. Radnja stripa prati sukob kriminalnog podzemlja Chicaga. Sve bi bilo već viđeno da ti kriminalci nisu zapravo demoni. Da stvar bude još zanimljivija u radnju se upliće i naš glavni lik Eddie koji u cijelom tom sukobu pokušava spasiti svoju dušu. Da, nešto kao popularni Hellblazer (tj. film Constantine).  Na projektu bi trebao raditi i David Hayter, koji je scenarist filmova X-Men, X2, te Watchmen, dakle ima iskustvo među stripovskim adaptacijama.
 • Starz je naručio seriju Noir, adaptaciju popularne japanske anime serije, čija radnja prati dvije ženske plaćene ubojice, čiji je cilj borba protiv tajne organizacije. Serija bi se navodno trebala početi emitirati početkom sljedeće godine. No ipak je najzanimljivija stvar da je cijeli projekt pod palicom iste ekipe koja radi i na Spartacusu, tako da se možete nadati da će i ova serija imati određenu dozu krvi, seksa i pucnjave.
3 komentara
 • Šta je? Nije ti išla baš matematika u školi :-p

  “no ove godine u pripremi su čak dvije adaptacije”

  • malo u brzini, popravljeno :)
   A ovo za Chew, znamo i za to, ali od prošle godine nije izašla nikakva novija vijest, ako bude odmah prenosimo.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861