Počela druga sezona Southlanda – serijala.com
Trenutno čitaš
Počela druga sezona Southlanda

Počela druga sezona Southlanda

Prošle godine na NBC-u je nakon 15 punih sezona završio ER. 15 sezona, četvrtkom u 22:00 NBC je imao svoju najvažniju i najgledaniju dramsku seriju ikad. ER je završio i počela je borba koja će serija preuzeti termin. Skoro devet mjeseci prije, plan je bio da će nova NBC-jeva drama s Ianom McShaneom, Kings, preuzeti četvrtak u 22:00, no samo nekoliko tjedana prije kraja ER-a, NBC je opet promijenio mišljenje i odlučio strpati Wellsovu (jedan od tvoraca ER-a) novu policjsku dramu, Southland, u famozni termin koji je nekada okupirala “Hitna Služba”.

Prva sezona Southlanda imala je solidne (za NBC) rezulatate gledanosti i nakon sedam epizoda, NBC je odlučio vratiti seriju u drugoj sezoni na jesen. No, onda je krenula cijela zavrzlama s Jay Lenom, nedostajalo je termina, Leno je oduzeo pet sati primetimea i nakon samo šest već snimljenih epizoda druge sezone Southlanda, NBC je odlučio ukinuti seriju. Druga sezona nije ni vidjela svijetlo dana na NBC-u. Bilo kako bilo, kablovski TNT je uskočio i pružio seriji novi dom na svojoj mreži.

Sinoć je emitirana prva neprikazana epizoda, pet novih je ostalo. Premijera druge sezone nastavlja u potpuno istom ritmu kao i prva sezona. Handheld kamera i dalje prati naše policijske junake, teme su i dalje mračne (za broadcast TV standarde), boje na ekranu i dalje izgledaju isprano i općenito se puno previše toga događa. Većina likova i dalje nije pretjerano zanimljiva ni pamtljiva, baš kao i slučajevi kojima se bave iz epizode u epizodu. Šteta je što Southland nije učio iz grešaka koje je činio u prvoj sezoni, ali bez obzira na sve to, rijetki trenuci kada Southland briljira i dalje čine ovu seriju trenutno među boljim policijskim proceduralima na TV-u. Bez obzira na mnoge nedostatke, Southland je i dalje dovoljno dobar da, ako ništa drugo, vas zabavi na 42 minute.

TNT je ne baš suptilno izjavio da je gledanost repriza prve sezone očajna, tako da ćemo najvjerojatnije vidjeti preostalih pet novih epizoda i to je to. Šteta je što Southland nije otpočetka išao na nekoj kablovskoj mreži jer smo ovako dobili solidnu seriju s previše propuštenih prilika, koja će rijetko kome nedostajati kad je više ne bude na TV ekranima.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861