Hawaii Five-0 će dati gledateljima da “uživo” odaberu počinitelja ubojstva – serijala.com
Trenutno čitaš
Hawaii Five-0 će dati gledateljima da “uživo” odaberu počinitelja ubojstva

Hawaii Five-0 će dati gledateljima da “uživo” odaberu počinitelja ubojstva

CBS se hvali da je ovo prvi puta u povijesti televizije. Hawaii Five-0 će 14. siječnja emitirati epizodu u kojoj će gledatelji imati priliku odabrati počinitelja ubojstva glasujući u anketi na CBS-ovim stranicama ili tweetajući jedan od tri različita hashtaga.

Snimljene su tri verzije epizode sa tri različita počinitelja ubojstva havajskog sveučilišnog profesora, a ovo je očito prvi puta da se ishod epizode određuje “dinamički”, u hodu tokom emitiranja.

Ovo valjda možemo gledati sa dva aspekta; kao zanimljiv eksperiment koji će fanove još više zaintrigirati i uključiti u proces ili gunđajući kako se priča i scenarij totalno podređuju jeftinim trikovima za povećanje gledanosti. No, pošto Hawaii ionako nije naročito ambiciozna serija, već primarno ležerno-zabavni procedural… Recimo da je stvar zanimljiva.

4 komentara
  • Meni je to bezveze. Mislim, BMK za Hawaii Five-0, ali ne želim interaktivnost, pogotovo takvu, makar je i ono što npr rides.tv rade bezveze (i samo odvlači pozornost sa sadržaja). Nema gledatelj šta utjecati na razvoj radnje – osim ako radnja nije takva da podliježe interpretaciji – jedino to priznajem i dapače, tražim to :)

    • Apsolutno je beskorisno i bit ce jako iritantno ako postane trend. Ali govorimo o generickoj seriji koja i je pandering najsiroj mogucoj grupi gledatelja. U tom smislu, kao one off gimmick je zgodno.

  • Baš to, ionako se radi o proceduralu s identičnom shemom (pogledao sam dvije epizode, za ovakvu seriju je dosta da se to zaključi), pa jće ovo vjerojatno biti “osvježenje” publiku koja prati. Naravno, jednom je dosta.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861