Cosmos: Neil deGrasse Tyson vodi vas kroz prostor i vrijeme – serijala.com
Trenutno čitaš
Cosmos: Neil deGrasse Tyson vodi vas kroz prostor i vrijeme

Cosmos: Neil deGrasse Tyson vodi vas kroz prostor i vrijeme

Samo tjedan dana nakon američke premijere, na domaće televizore stiže dokumentarac Cosmos: A Spacetime Odyssey (Kozmos: Odiseja u prostoru i vremenu). Moći ćete ga gledati nedjeljom na kanalu National Geographic, s početkom u nedjelju 16. ožujka u 21 sat. Znanstveni serijal prezentira astrofizičar Neil deGrasse Tyson.

Trinaestodijelna serija govori kako smo otkrivali zakone prirode i pronašli svoje mjesto u prostoru i vremenu. Ova serija donosi dosad nepoznate priče o herojskim potragama za znanjem u kojima su najdublje znanstvene teze predstavljene zapanjujućom jasnoćom.

Radi se o nastavku dokumentarca Carla Sagana, Cosmos: A Personal Voyage, snimljenog početkom osamdesetih. Nakon Saganove smrti, njegova udovica, su-autor astrofizičar Steven Soter te Neil deGrasse Tyson dvadesetak su godina pokušavali snimiti nastavak, ne uspijevajući prikupiti sredstva.

Neočekivano partnerstvo našli su u Sethu MacFarlaneu, autoru animiranog Family Guyja, možda zadnjem čovjeku za kojeg biste očekivali da će sudjelovati na ovakvom projektu. Iako je daleko od infantilnog zajebanta napušanta, kakvim biste ga zamišljali kao autora Family Guyja, American Dada, The Cleveland Showa… Bio je ključan u sklapanju partnerstva s “njegovim” Foxom, a serija je krenula 9. ožujka u SAD-u.

Prva epizoda vido vas kroz nastanak svemira, posjećuje Sunčev sustav, njegove planete i obiližnje galaksije te podsjeća na pionirska istraživanja svemira u Renesansi. Povrh toga — rane kritike prve sezone vrlo su pozitivne.

http://www.youtube.com/watch?v=kBTd9–9VMI

 

 

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861