Udruženje glumaca objavilo bizarne nominacije – serijala.com
Trenutno čitaš
Udruženje glumaca objavilo bizarne nominacije

Udruženje glumaca objavilo bizarne nominacije

Nakon Udruženja producenata i scenarista, Glumačko udruženje objavilo je svoju listu nominacija, koja sadrži nekoliko poprilično, u najmanju ruku, bizarnih izbora. Čak i Patrick J. Adams u naslovnoj slici djeluje kao da se pita, “tko je glasao za ovaj nered?”

Tako je, u konkurenciji Stevea Buscemija, Kylea Chandlera, Bryana Cranstona i Michaela C. Halla, kao jedan od najboljih dramskih glumaca protekle godine izdvojen Patrick James Adams, iz dramedije Suits. Ispred Damiena Lewisa, Giancarla Esposita, Aarona Paula, Michaela Pitta, Kelseyja Grammera, Timothyja Olyphanta, Petera Krausea, Raya Romana, Waltona Gogginsa, par ljudi iz Game of Thronesa, Tremea, The Good Wife… Čak i bez dovođenja u pitanje Adamsovih sposobnosti, njegova je uloga daleko nezahtjevnija od prethodno navedenih. I na stranu naša mišljenja o posljednjim sezonama Dextera, no je li zbilja to jedan od najboljih dramskih glumačkih ansamblova televizije? Pazite – ansamblova. Hall je, dakako, sjajan glumac, ali ostali?

Naravno, tradicionalno su ignorirana dva definitivno najbolja humoristična glumačka ansambla, Community i Parks and Recreation, ali na to smo već navikli. Je li Homeland bio suviše friška serija da bi fantastični glumci te serije dospjeli na listu nominiranih? Claire Danes i Damien Lewis tamo pružaju neke od najboljih glumačkih nastupa ove godine. Cijela lista s glumcima iz serija kao što su Dexter, Damages, The Coser, The Office, Two and a Half Men i 30 Rock djeluje prikladnije za, recimo, 2007. godinu (ili ’77, uz Kathy Bates i Betty White). No, ako ništa drugo, Udruženje je stigno pogledati Game of Thrones, te njihove glumce zasluženo izdvojiti u kategorijama najboljeg dramskog i kaskaderskog ansambla.

Da, znamo biti cinični i sarkastični ako se izbor nominacija ovakvih nagrada ne poklopi s našom užom, ili makar širom, listom favorita, čak i kad (relevantne?) organizacije nagrađuju svoje kolege profesionalce. Lako je sjediti pred ekranom, po mogućnosti bez hlača ili još u gornjem dijelu pidžame, ali ovo je ipak prilično apsurdno, zar ne?

Nije čak ni glavni problem tko je nominiran, već tko nije. Praktički svi nominirani u najmanju su ruku dobri glumci i profesionalci koji pristojno odrađuju svoj posao. Problem je u konkurenciji koja je daleko bolja od njih.

Alternativni put je reći “ovo su samo blesave nagrade, koje nemaju težinu”… Ali ipak imaju, kakvu takvu. Ako ništa drugo, opet ćemo kolutati očima kada nam dođe neizbježno press izvješće koje će isticati Hot in Cleveland, Two and a Half Men, American Horror Story i Suits – da, Suits – kao “nagrađivane serije.”

(M)eh. Sutra se objavljuju nominacije za Zlatne globuse, prilagodite očekivanja. Lani su bili nominirani Scot Caan (Hawaii Five-O) i Piper Perabo (Covert Affairs).

Najbolji dramski ansambl

Boardwalk Empire

Breaking Bad

Dexter

Game of Thrones

The Good Wife

Najbolja glumica u drami

Kathy Bates, Harry’s Law

Glenn Close, Damages

Jessica Lange, American Horror Story

Julianna Margulies, The Good Wife

Kyra Sedgwick, The Closer

Najbolji glumac u drami

Patrick James Adams, Suits

Steve Buscemi, Boardwalk Empire

Kyle Chandler, Friday Night Lights

Bryan Cranston, Breaking Bad

Michael C. Hall, Dexter

Najbolji humoristični ansambl

30 Rock

The Big Bang Theory

Glee

Modern Family

The Office

Najbolja glumica u humorističnoj seriji

Julie Bowen, Modern Family

Edie Falco, Nurse Jackie

Tina Fey, 30 Rock

Sofia Vergara, Modern Family

Betty White, Hot in Cleveland

Najbolji glumac u humorističnoj seriji

Alec Baldwin, 30 Rock

Ty Burrell, Modern Family

Steve Carell, The Office

Jon Cryer, Two and a Half Men

Eric Stonestreet, Modern Family

Najbolja glumica u mini-seriji ili tv-filmu

Diane Lane, Cinema Verite

Maggie Smith, Downton Abbey

Emily Watson, Appropriate Adult

Betty White, The Lost Valentine

Kate Winslet, Mildred Pierce

Najbolji glumac u mini-seriji ili tv-filmu

Laurence Fishburne, Thurgood

Paul Giamatti, Too Big To Fail

Greg Kinnear, The Kennedys

Guy Pearce, Mildred Pierce

James Woods, Too Big to Fail

Najbolji kaskaderski ansambl

Dexter

Game of Thrones

Southland

Spartacus: Gods of the Arena

True Blood

7 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861