Tjedni top 5: The Good Wife ulazi u šestu sezonu, a NBC vraća Debru Messing na TV – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: The Good Wife ulazi u šestu sezonu, a NBC vraća Debru Messing na TV

Tjedni top 5: The Good Wife ulazi u šestu sezonu, a NBC vraća Debru Messing na TV

Osim ovog što ćemo proći, ovaj tjedan završavaju Extant, koji je došao i prošao, a počinju Madam SecretaryRed Band Society — CBS-ov politički procedural sa Teom Leoni te crnohumorna drama smještena na pedijatrijski odjel velike bolnice u kojoj tamošnji mladi pacijenti sklapaju nesvakidašnja prijateljstva. Tjedan poslije ovoga je krcat premijerama i najvjerojatnije će biti top 10, ili ga uopće nećemo raditi jer ćete dobiti opširan jesenski vodič.

1. New Girl i The Mindy Project

Moram priznati da treću sezonu New Girl nisam pogledao do kraja, a čini mi se da nisam mnogo toga dobroga niti propustio. Liz Meriweather je rekla da će biti bolje u ovoj sezoni, pa ‘ajde. S druge strane, nisam obožavatelj Mindy Kaling. Nije mi bila nešto u Officeu, a drugdje je nisam ni gledao. Usiljeno je djelovala i nisam dobro reagirao na njen lik. Zato je još i čudnije što serija koja nosi njeno ime i odvija se oko, pretpostavljam neke Mindy Kaling² verzije, funkcionira. Zapravo, jedna je od najsimpatičnijih serija na televiziji. Treća sezona počinje u srijedu.

http://www.youtube.com/watch?v=9khXnRPsYGQ

2. Married i You’re the Worst

Kao i u prethodnom unosu, jednu seriju kasnim, a drugu pratim. Married mi je djelovao strašno depresivno za seriju koja je išla u novom FX-ovom ljetnom humorističnom bloku (kažu svi da se popravi), dok mi je You’re the Worst sjeo na prvu. Finala i jedne i druge serije su u četvrtak.

3. The Mysteries of Laura

Sljedeća serija na listi nije preporuka koliko molba da pogledate trailer za novu NBC-jevu splačinu na rasporedu, ukoliko to već niste učinili. Razmislite sada o tome kako je netko ovo pogledao i odlučio da je Laura upravo ta serija koja im treba.

http://www.youtube.com/watch?v=MkN7P08_oYM

4. Downton Abbey

Peta sezona serija koja je relevantna još samo glasačima za Emmy nagrade. I vašim bakama. A gledat ćemo… možda.

5. The Good Wife

Poput nekog lajtmotiva, iz sezone u sezonu, dio uredništva obećaje da je baš ovo sezona kada će sigurno catchupati najbolju dramu na networku. I evo, ostao sam samo ja sa pet punih sezona serije. Pratio sam malo na HRT-u poslije posla, jel’ to važi?

http://www.youtube.com/watch?v=VQAGTBoUwlQ

22 komentara
 • The Good Wife sam pogledao Pilot i nešto sitno od treće sezone na HRT2 i mogu reći da mi je serija baš super. Slično Bonesu i Castlu, ali se samo odvija na sudu. Uglavnom, nemam baš vremena gledati svih 5 sezona po dvadesetak epizoda pa bih volio uskočiti u 6. sezonu pa gledati jednu epizodu tjedno. Ima li nečega važnog što bih trebao znati za 6. sezonu kao možda neki cliffhanger iz pete ili slično?

  • Slično sam ja planirao prošle sezone. Gledao pilot i možda poneku epizodu usput na domaćim televizorima. Uskočio bosonog u petu (ili finale četvrte, ne sjećam se).

   Bones i Castle su kežual i lagane serije — not that there’s anything wrong with that — ali mislim da je TGW bliže drametini. Znaju i oni biti goofy, imati stand-alone epizode koje su svakakve, ali kad se drže arca, odlični su. Bar je takva bila peta sezona.

   Dosta se izdogađalo u petoj, koja je možda (kažu) najbolja do sada, pa bi ti čak preporučio da kreneš od tamo. Ima dosta cliffhangera i svačega što bi trebalo poloviti s kraja pete. Necu ti lagati, ne da mi se napisati što je sve bilo :)) Mozda se netko nadoveže ako nemaš namjeru ići u rikverc. Alternativno: wikipedija i opisi epizoda u par rečenica.

  • Hvala na pomoći i savjetima :)
   I moram pitati: Krešo, koji je tvoj posao? lol
   U nekim člancima si pisao da nakon posla pogledaš nove i catchupaš još neke epizode mnogih serija. Još si, koliko vidim odgovoran za 80% sadržaja objavljenih na serijali te me zanima kako ti to sve stigneš obaviti nakon posla xD

   • Posao? IT (crowd).

    Ne znam, vidis koliko je sadrzaja u zadnje vrijeme, nazalost.
    Vijest lako nakon posla, nesto vise od toga u pravilu nedjeljom.

 • ‘The Mysteries of Laura’ izgleda sjajno! She’s a COP!!! AND A MOM!!! COPMOM – MOMCOP. Kako će uspjeti biti i jedno i drugo? Stay tuned.

 • Svi koji bi htjeli pogledati Mindy project – predurajte prvu polovicu prve sezone jer je druga polovica prve i veći dio druge sezone urnebesan!

  Jedini minus druge sezone mi je *SPOILER* hoće li neće li (keep in mind – imali su “zimsku” pauzu nakon 14. epizode i velikog cliffhangera.

 • Ni dan-danas mi nije jasno kako sam uspio odgledat osam sezona The Practicea prije par godina. Sad nemam živaca za takvo nešto sa Good Wife. Čim vidim te 22 epizode po sezoni, smuči mi se.

 • New Girl mi je jedna od omiljenih humorističnih serija na televiziji trenutno,a Nick i Jess jedan od omiljenih parova,još cijelu 3 sezonu nisam uspio pogledati,al uskoro ću i to obaviti,za Lauru neman riječii,u priželjkivanju otkazivanja!!!

 • Downton Abbey se obavezno gleda jer je serija odlična, a inače sam fan sci-fi-a tako da to stvarno nešto govori.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861