Šesti Fantastic Zagreb Film Festival počinje za dva dana – serijala.com
Trenutno čitaš
Šesti Fantastic Zagreb Film Festival počinje za dva dana

Šesti Fantastic Zagreb Film Festival počinje za dva dana

Za dva dana počinje 6. Fantastic Zagreb Film Festival i trajat će sve do 9. srpnja. Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je jedno od najboljih izdanja do sada, atraktivni noviteti, iznenađenja i najnoviji vrhunski žanrovski naslovi.

Ove godine Fantastic Zagreb označava 75. rođendan velikana svjetske animacije Hayaa Miyazakija. Na festivalu moći ćete uživati uz tri fantastična naslova: Princeza Mononoke, Avanture male Chihiro i Moj susjed Totoro. Miyazakijeve filmove karakteriziraju prelijepa animacija, fantastični svjetovi, voljeni likovi, snoliki prizori kao i autorova svijest o očuvanju prirode, pravdi, etici, moralu i humanom pogledu na život i svijet.

Prvi puta u šest godina Festival će imati i Dječji vikend, 02. i 03. srpnja, u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10. Generalni pokrovitelji Dječjeg vikenda, Raiffeisen Bank Austria d.d. (RBA) i Austrijski kulturni forum vode vas u svijet mašte uz dva fantastična dječja filma: Mali vitez Trenk i Dječja magija.

U 10 festivalskih dana vidjet ćete premijere najvećih ovogodišnjih žanrovskih hitova – od SF-a, trilera i fantasy naslova do horora, animacije i kultnih žanrovskih klasika kao i kratkih filmova te brojna iznenađenja na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac te u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10). Funky terasa Swanky Mint hostela u Ilici 50 ugostiti će 6. i 7. srpnja, s početkom u 21,15 sati, čak 17 kratkih filmova u trajanju od 140 minuta programa dnevno! U programu se nalaze i dva hrvatska kratka filma – Zvjerka, hrvatsko-finska koprodukcija u trajanju od 20 minuta, zabavna horor komedija koja na urnebesan način prikazuje odnos stogodišnje majke i 75-godišnje kćeri. Drugi hrvatski kratki film je Indonezija, psihološki triler u trajanju od 25 minuta koja će vas ostaviti bez teksta. Ulaz na kratki program je besplatan, stoga ne propustite uživanciju na ljetnoj terasi Swanky Mint hostela!

Naravno očekuju vas i dvije nezaboravne noći za sam kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad uz premijeru spektakla Ponos i predrasude i zombiji u petak, te proslave 60. obljetnice Zabranjenog planeta u subotu, uz Yammat party zatvaranja.

Fantastic Zagreb Film Festival jedan je od najboljih filmskih festivala u regiji i bila bi šteta da ne dođete na neku od projekcija, a pogotovo one koje su održavaju na ugodnoj ljetnoj pozornici Tuškanac. Mi ćemo biti tamo – ako nas uočite slobodno nam se javite!

fantastic

eh

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861