Quentin Tarantino je odabrao serijal filmova koji ćete moći gledati na AXN Adriji i AXN Spinu – serijala.com
Trenutno čitaš
Quentin Tarantino je odabrao serijal filmova koji ćete moći gledati na AXN Adriji i AXN Spinu

Quentin Tarantino je odabrao serijal filmova koji ćete moći gledati na AXN Adriji i AXN Spinu

Sony Pictures Television danas je najavio kako će uoči dugoočekivanog izlaska filma “Bilo jednom… u Hollywoodu” AXN Adria emitirati “Bilo jednom… u Hollywoodu i Quentin Tarantino predstavljaju… Filmski tjedan šašavih šezdesetih”, serijal filmova iz arhive Columbia Picturesa iz razdoblja od 1958. do 1970. osobno odabranih od strane scenarista i redatelja, koji su svi posebno utjecali na stvaranje njegovog novog filma smještenog u 1969. godinu. Serijal će se početi emitirati od 1. kolovoza na AXN Adriji te od 5. kolovoza na AXN Spinu.

Između filmova emitirati će se posebni segmenti koji uključuju razgovor Tarantina s istaknutom filmskom spisateljicom i povjesničarkom Kim Morgan, zajedno s isječcima iz “Bilo jednom… u Hollywoodu”.

Sony Pictures mi je učinio katalog Columbia Picturesa dostupnim kako bih odabrao filmove koji predstavljaju eru u kojoj je “Bilo jednom… u Hollywoodu” smješten – Šašave šezdesete. Uzbuđen sam što mogu predstaviti ove filmove kako bismo zajedno uživali u njima” – izjavio je Quentin Tarantino.

Devet filmova koji čine ovaj serijal su:

Bob i Carol i Ted i Alice (Bob & Carol & Ted & Alice) – AXN Spin 5.8. u 23:45
Kaktusov cvijet (Cactus Flower) – AXN Spin 6.8. u 23:45
Goli u sedlu (Easy Rider) – AXN Spin 7.8. u 23:45
Trgovina manekenkama (Model Shop) – AXN Adria 1.8. u 00:50 / AXN Spin 8.8. u 23:45
Glavom kroz zid (Getting Straight) – AXN Adria 2.8. u 01:20 / AXN Spin 9.8. u 23:45
Rušilačka ekipa (The Wrecking Crew) – AXN Adria 3.8. u 00:45 / AXN Spin 10.8. u 23:50
Hammerhead – AXN Adria 3.8. u 02:35 / AXN Spin 10.8. u 01:30
Koraci revolveraša (Gunman’s Walk) – AXN Adria 4.8. u 00:40 / AXN Spin 11.8. u 23:45
Pljačkaši iz Arizone (Arizona Raiders) – AXN Adria 4.8. u 02:20 / AXN Spin 11.8. u 01:15

U suradnji s nekoliko odjela Sony Picturesa filmovi iz serijala će se emitirati na Sony Pictures Television mreži u više od 60 zemalja. Serijal u regiji počinje na AXN Adriji 1. kolovoza i na AXN Spinu 5. kolovoza uz noćna emitiranja jednog ili dva naslova sve do 15. kolovoza i premijere filma “Bilo jednom… u Hollywoodu”.

Quentin Tarantinov “Bilo jednom… u Hollywoodu” vraća nas u Los Angeles 1969. gdje se sve mijenja dok se TV zvijezda Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) i njegov dugogodišnji dubler Cliff Booth (Brad Pitt) probijaju kroz industriju koju jedva prepoznaju. Deveti film Tarantina kao scenarista i redatelja uključuje veliku glumačku postavu i više priča kao svojevrstan tribute finalnim trenucima zlatnog doba Hollywooda.

Scenarist i redatelj filma je Quentin Tarantino. Producenti su David Heyman, Shannon McIntosh i Quentin Tarantino. Georgia Kacandes, YU Dong i Jeffrey Chan izvršni su producenti dok glavne uloge igraju Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie i Al Pacino.

Bob & Carol & Ted & Alice (1969; redatelj: Paul Mazursky)
Po povratku u Los Angeles s grupne terapije autor dokumentaraca Bob Sanders (Robert Culp) i njegova žena Carol (Natale Wood) postaju savjetnici nudeći nepoželjne mudrosti svojim najboljim prijateljima Tedu (Elliott Gould) i Alice Henderson (Dyan Cannon). Ne želeći ih uvrijediti Hendersoni prihvaćaju igru, ali neke latentne seksualne tenzije uskoro isplivaju na površinu, a skrivene želje ne ostaju skrivene dugo.

Cactus Flower (1969; redatelj: Gene Saks)
Izbezumljena kada njezin srednjovječni ljubavnik otkaže susret 21-godišnja Toni Simmons (Goldie Hawn) pokuša samoubojstvo. Impresioniran njezinim činom, ljubavnik, zubar Julian Winston (Walter Matthau) razmišlja da je oženi, ali ga brine njezino inzistiranje na iskrenosti. Izmislivši ženu i troje djece Julian prihvaća ponudu njegove medicinske sesetr Stephanie (Ingrid Bergman), koja je potajno zaljubljena u njega, da glumi njegovu ženu i traži razvod.

Easy Rider (1969; redatelj: Dennis Hopper)
Wyatt (Peter Fonda) i Billy (Dennis Hopper), dvojac hippija na Harleyima, završavaju posao s drogom u Južnoj Kaliforniji I odlučuju putovati preko cijele zemlje u potrazi za duhovnom istinom. Na svom putu iskuse netrpeljivost i mržnju od strane stanovnika malih gradova u Americi I susretnu druge putnike koji traže alternativne životne stilove. Nakon zastrašujućeg iskustva u New Orleansu dvojica putnika se zapitaju da li će ikada moći mirno živjeti u Americi.

Model Shop (1969; redatelj: Jacques Demy)
S prijetnjom novačenja za Vijetnamski rat i realnosti u kojoj je nezaposlen 26-godišnji George Matthews (Gary Lockwood) ima sve manje nade za svoju budućnost. Propustivši se vezati za svoju djevojku s kojom živi, Gloriu (Alexandra Hay), mladića privuče Lola (Anouk Aimee), model kojeg fotografira. U očaju da ostvari smislenu vezu George se odlučuje na romansu s Lolom.

Pročitaj još

Getting Straight (1970; redatelj: Richard Rush)
Brucoš Harry Bailey (Elliott Gould) nekad davno je bio jedan od najistaknutijih aktivista u kampusu, ali kako se približava diplomi više se ne pokušava angažirati. Problem je u tome što je kampus prepun različitih studentskih pokreta I njegova djevojka Jan (Candice Bergen) je uključena u većinu njih. Kako se približava diplomi Harryjev aktivistički duh staje više na stranu studenata nego fakulteta.

The Wrecking Crew (1968; redatelj: Phil Karlson)
Tajni agent Matt Helm (Dean Martin) i plavuša (Sharon Tate) prate 1 milijardu vrijedno zlato u posljednjem od četiri filma o Mattu Helmu.

Hammerhead (1968; redatelj: David Miller)
Američki tajni agent (Vince Edwards) hvata genijalnog kriminalca (Peter Vaughan) koji traži antičku erotiku i NATO-ve defanzivne tajne.

Gunman’s Walk (1958; redatelj: Phil Karlson)
Rančer Lee Hackett (Van Heflin) troši jako puno vremena kako bi držao pod kontrolom nasilnu crtu svog sina Eda (Tab Hunter) da u potpunosti zanemaruje drugog sina Davyja (James Darren). Kad Edov temperament rezultira smrću nedužnog Indijanca Lee pokušava sakriti dokaze napravivši dogovor s beskrupuloznim trgovcem konjima Jensenom (Ray Teal) koji lažno svejdoči u Edovu korist. Ali očito je da se Ed neće promjeniti i obračun oca i sina je neizbježan.

Arizona Raiders (1965; redatelj: William Witney)
Kada je Quantrellova banda skoro uništena dvojica uhićenih članova pridružuju se Arizona Rangerima kako bi im pomogli dovršiti posao. U glavnim ulogama su Audie Murphy, Michael Dante, Ben Cooper, Buster Crabbe i Gloria Talbott.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861