Provjerite koliko serija i filmova Netflix zapravo ima kod nas – serijala.com
Trenutno čitaš
Provjerite koliko serija i filmova Netflix zapravo ima kod nas

Provjerite koliko serija i filmova Netflix zapravo ima kod nas

Nakon inicijalnog veselja i entuzijazma što je veliki Netflix odlučio doći u naš obično zanemareni kutak svijeta, uslijedilo je određeno razočaranje po shvaćanju koliki dio sadržaja je zapravo dostupan u našem katalogu, naspram onog na koji su naviknuti američki, britanski, njemački i ostali gledatelji.

Ono što nam Netflix nije htio reći — koliko točno filmova i serija broji “naš Netflix” naspram drugih zemalja – otkriva servis unogs.com. Dakle: 214 serija i 583 filma. Gotovo identičan sadržaj dostupan je korisnicima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i drugim zemljama regije.

Sve što morate znati o dolasku Netflixa u Hrvatsku i regiju

Zapravo, gledajući ostatak zemalja Europe i svijeta u koje je Netflix stigao globalnim širenjem početkom mjeseca, količina sadržaja je podjednaka. Hrvatska je tu usporediva sa Španjolskom, Portugalom, Grčkom ili Rusijom. Ne i SAD-om, naravno, koji je Netflixu glavno i matično tržište, a trenutno prednjači u ponudi sa 1112 serija i 4565 filmova.

Dobar dio kritika servisu upućen je zbog univerzalne cijene za cijelu Europu i manje-više svijet, iako količina dostupnog sadržaja nije proporcionalna cijeni. Netflix, jasno, nije radio politiku širenja usluge zemlju-po-zemlju, već samo uspio isposlovati dostupnost servisa globalno, a onda tko voli nek’ izvoli. Nudi li dovoljno materijala za gledanje za mjesečnu cijenu od 70 kuna, procijenit će svatko sam.

Prava na sadržaj u većini zemalja pokrivenih ovomjesečnim globalnim anšlusom trenutno drže drugi distributeri – serije dostupne u SAD-u kod nas ste mogli gledati na HRT-u, RTL-u, Novoj TV, pa čak i konkurentskom Pickboxu, koji trenutno drži “njihov” House of Cards. Kako prava budu isticala trenutnim vlasnicima, Netflix će vjerojatno širiti svoju ponudu, ali koliko će biti agresivan u tim nastojanjima, zasad ne znamo.

[interaction id=”5693f67c8089e8dd05b3914c”]
10 komentara
  • Koristim i nastavit cu koristiti. Mislim da se isplati za tih 70kn mjesecno.
    Al kombiniram sa americkim Netflixom gdje je dosta velika ponuda.

  • Po izboru filmova moram reci da prednici Amazonov Prime Video servis u odnosi netflix-ov samo sto kosta gotovo 100$ na godisnov nivo a nema opcija za mjesecnu pretplatu :(

    • Ne znam ništa o Prime Video servisu, ali 100 bucksa godišnje je jeftinije od Netflixa, koji ne nudi godišnju pretplatu.

  • Brate mili, koja reklama i to konstantno o ovim Amerima.Je li neko od vas gledao zadnje 3 epizode South Parka? Te epizode bas govore o ovome, kako nam se svima servira reklama u vidu nekog istrazivackog clanka na netu.

  • koristim ga odavno preko zenmate vpn-a, kojeg preporučam jer američki ima defenitivno veči sadržaj; na netflixu negledam serije koliko filmove i dokumentarce i ima dobar kids program za one koji imaju malo dijete; no primjetio sam neke zanimljive razlike koje nije još nitko spomenio npr. na američkom ima samo dva stanley kubrickova filma dok na hrvatskom ima 5…to mi nema nikako smisla…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861