Pregled aktualnih televizijskih projekata za novu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Pregled aktualnih televizijskih projekata za novu sezonu

Pregled aktualnih televizijskih projekata za novu sezonu

Nova televizijska sezona tek je počela, no pripreme za iduću su već u jeku. Informacije o novim projektima su počele stizati još za vrijeme ljeta, a nastavit će se i u narednim mjesecima, sve do zime i ranog proljeća, kada će se početi naručivati i snimati piloti.

 • Jedan od njih je i nova komedija Loosely Related autorice Barbie Adler, producentice FOX-ovog Arrested Developmenta, koja je toliko oduševila čelnike ABC-a da su je otkupili na mjestu. Još nema govoru o glumcima, no zna se da će se radnja vrtiti oko bivše drolje koja pokušava promijeniti svoj život tražeći očeve svojih dvojice sinova i tako putem tvoreći nekonvencionalnu obitelj ( o kojima Adler zna ponešto). Drugi projekt čiji je scenarij ABC otkupio je komedija Jennifer Garner (Alias) imena Cartoon Marriage nastala prema istoimenoj knjizi. Glavni likovi u knjizi su supružnici, oboje ilustatori, koji kroz svoje crteže progovaraju o usponima i padovima svog braka. Seriju će producirati Garnerina produkcijska kuća Vandalia Films koja razvija još jedan projekt za alphabet network, komediju The Geeks Shall Inherit the Earth, također temeljenu na istoimenoj knjizi koja pokazuje kako se isplati biti geek. Pa sam Bill Gates kaže kako uvijek treba biti ljubazan prema štreberima jer su velike šanse da ćeš radit za jednog. Scenarij za pilot napisao je Bert V. Royal, scenarist prošlogodišnje hit komedije Easy A.
 • Nakon što su prije tri mjeseca CBS-u prodali pilot za game show Identity Crisis, razdvojeni supružnici Courtney Cox (Friends, Cougar Town) i David Arquette (Medium) bi trebali predstaviti (i kasnije možda producirati) ABC-u ideju za komediju nazvanu 10 Years i koja prati živote šestero prijatelja kroz deset godina. Mislim da svi primjećuju ne baš male sličnosti između ove nove i najpoznatije serije bivše “prijateljice” koja je također pratila šest frendova u razdoblju od ni više ni manje od 10 godina. No, tko zna možda 10 Years bude ogroman uspjeh stoga se ostavimo ciničnih komentara (ali samo nakratko).
 • Dok s jedne strane imamo Cox koja nažalost (nepošteno) nikad nije ni bila nominirana za Emmy (pa čak ni za ulogu legendarne Monike), s druge je Melissa McCarthy koja u potpunosti zasluženo nagrađena Emmyem za svoju ulogu u komediji Bridesmaids, pardon,… Mike & Molly. Da, i ona je već prodala svoj prvi scenarij CBS-u za još uvijek neimenovan novi multi-cam sitcom koji prati ženu u četrdesetima koju pogađa kriza srednjih godina. McCarthy i njen muž će biti izvršni producenti, ali ona neće i glumiti zbog svojih obveza prema već imenovanoj “nagrađivanoj” seriji Chucka Lorrea.
 • Popularni film iz 80-ih Romancing the Stone sa Michaelom Douglaoms i Kathleen Turner u glavnim ulogama, mogao bi dobiti svoju televizijsku adaptaciju, no Doulas i Turner neće biti njen dio. Zasad su poznati samo producenti Shawn Levy i Marty Adelstein (Prison Break, Tru Calling). Levy koji je poznat po filmovima Date Night i Night at the Museum, bit će ujedno i redatelj pilota. Scenarist će biti Ark Friedman (The Forgotten). Televizijska verzija filma trebala bi biti spremna za tjedni format, a glavna priča će se vrtjeti oko glavnog ženskog lika koja kroz razne pustolovne misije pokušava pronaći svog brata.
 • NBC ima još jednu potencijalnu seriju o lovu na blago. Ne zna se puno, čak ni naziv, poznat je samo scenarist, John Glenn (Eagle Eye). Radnja prati mladog policajca koji sa svojim prijateljima slučajno nailazi na jedno od najvećih potraga za zlatom.
 • NBC će sljedeću sezonu ciljati visoko, ako ćemo suditi po sljedećem projektu. Naime NBC je otkupio prava na ekranizaciju poznate izraelske serije Timrot Ashan tj. Pillars of Smoke. Poznati su samo producenti; Peter Traugott i Rachel Kaplan, a potraga je u tijeku za scenaristom. E, sad, to ne bi bila neka vijest da seriju ne opisuju kao mješavinu serija kao što su Lost, Twin Peaks, Northern Exposure. A radnja je u prvu ruku zanimljiva; članovi nekog nepoznatog kulta u nekom zabačenom jednostavno nestaju, a istraga dovodi do nekih davno skrivenih tajni.
 • Čini se da i ABC ima svoju pustolovnu dramu za trku. Prva je moguća serija, je ekranizacija popularnih serija knjiga The Seven Wonders, koja je opisana kao mješavina filmova Raiders of The Lost Arc i National Treasure. Izvršni producenti će biti Michael Seitzman najpoznatiji po filmu North Country, a on će ujedno napisati i scenarij i Mark Gordon (Criminal Minds, Grey’s Anatomy). Ako serija dobije zeleno svjetlo prva sezona trebala bi pokriti prve dvije knjige, a radnja će pratiti tim koji uključuje glavnog lika i njegovu kćer u potrazi za djelovima poznatije relikvije
 • Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), ovaj put ulazi u špijunske vode sa serijom The Asset, na mreži Fox, koja uveliko podsjeća na Alias, budući da se radi o mladoj CIA agentici.
 • Taman kad ste mislili da ste se riješili V-a, no na Fox-u pripremaju seriju koja uveliko podsjeća na otkazan ABC-jev SF. Stranger Planet je ime serije a radi se o vanzemaljcu koji udruži svoje snage sa undercover policajcem, i zajedno rješavaju potencijalne svemirske prijetnje.
6 komentara
 • David Arquette (Medium), OMG!!!
  gostovao je u 1 epizodi, i rezirao 3, pa ako mu sestra glumi glavnu ulogu, ne treba i njega vezivati za istu seriju, njegov trenutni tv projekat je crtac Jake and the Never Land Pirates

 • Nikad mi neće biti jasno zašto Courtney nikad nije bila nominirana za Emmy, svi su prijatlji to zaslužili, samo je ona mogla Monicu onako odglumit.

 • “Taman kad ste mislili da ste se riješili V-a, no na Fox-u pripremaju seriju koja uveliko podsjeća na otkazan ABC-jev SF. Stranger Planet je ime serije a radi se o vanzemaljcu koji udruži svoje snage sa undercover policajcem, i zajedno rješavaju potencijalne svemirske prijetnje.”

  Više podsjeća na Alien Nation i MiB.

 • gdje je taj Timrot Ashan, nigdje ga se ne moze naci… cak ni na youtubeu. o titlovima da ne pricam.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861