Predsjednik Starza podnio ostavku – serijala.com
Trenutno čitaš
Predsjednik Starza podnio ostavku

Predsjednik Starza podnio ostavku

Starz, mreža koja nas je obogatila serijama Party Down, Camelot, Spartacus, Torchwood, Boss, te donosi nove obećavajuće (Magic City), jučer je doživjela promjene na vrhu. Bill Myers, dosadašnji predsjednik mreže i COO (Chief Operating Officer, drugi čovjek nakon direktora) Starz Entertainmenta i Starz Media, podnio je ostavku nakon točno deset godina rada u ovoj kabelskoj mreži.

Gospodin Myers je 2002. godine došao u Starz gdje je vršio funkciju  kao u On Command Corporationu gdje je radio do tada kao izvršni potpredsjednik i šef financija. Četiri godine kasnije unaprijeđen je na COO-a tvrtke gdje je vodio računa o poslovanu tvrtke na dnevnoj bazi, nadgledao prodaju, marketing i administrativne poslove.

Drugim riječima, bio je odgovoran za svakodnevne operacije što uključuje marketing, prodaju, odnose s javnošću, televizijsku distribuciju, razvoj, a bio je zadužen i za IT za netom spomenuta dva ogranka, Starz Entertainment i Starz Media.

Chris Albrecht, CEO Starza u svojoj službenoj izjavi kaže kako je “Bill dao veliki doprinos na putu prema rastu i uspjehu mreže“. Nadodao je: “Iznimno smo zahvalni na njegovih deset godina radnog staža i želimo mu sve najbolje u budućim poslovanjima“.

Razlog ostavke je nepoznat, a pojedini mediji pišu kako ovo i nije neočekivan potez s obzirom na promet mreže u posljednje dvije godine otkako je Chris Albrecht na mjestu CEO-a. Albrecht, inače bivši čelnik HBO-a, aktivno radi na proširenju mreže u smislu novih serija, posljednju novu koju su donijeli je Boss, a za nekoliko mjeseci s emitiranjem kreće i Magic City.

U suštini, za nas, krajnje gledatelje, vjerojatno sasvim nebitna vijest budući da je Albrecht taj koji većim dijelom vuče konce za nove originalne serije, no nije zgorega znati što se događa unutar mreže.

7 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861