Novi televizijski projekti, izdanje jesen 2013 – serijala.com
Trenutno čitaš
Novi televizijski projekti, izdanje jesen 2013

Novi televizijski projekti, izdanje jesen 2013

Da, većina nas je razočarana novim jesenskim serijama. Neke su loše, i srećom će biti otkazane, neke su dobre, no ne baš i gledane, te će također biti otkazane. Kao i uvijek, samo rijetke će dočekati svibanj, a mreže su se već dale u potragu za novim hit serijama, i “hit serijama”. U moru novih projekata, napravit ćemo prvi kratki pregled onih koje bar po nekim zvučnim autorima/producentima zaslužuju da se izdvoji pokoja rečenica. Pa krenimo nekim slučajnim odabirom.

  • Već smo pisali o tome kako bi aktualna sezona sitcoma How I Met Your Mother mogla biti posljednja, a izgleda da i scenaristi napuštaju seriju. Autorski dvojac Thomas-Bays tokom zime na Fox dovodi novu komediju (Goodwin Games), a scenaristički duo Tami Sagher i Kourtney Kang su uspješno je prodao svoju ideju CBS-u, te ideja ima zeleno svjetlo za produkciju pilota. Naziv bi trebao biti Nerds in Love, a zanimljivo je još za spomenuti da se radi o single-cam komediji, formatu koji ne viđamo često na CBS-u.
  • Jason Katims, autor Paretnhooda i Friday Night Lightsa, za NBC pokušat će adaptirati film About The Boy, u kojem Hugh Grant glumio neženju u čije susjedstvo doseli mladi dječak sa svojom ekscentričnom majkom. Ovo bi trebao biti Katimsova prva polusatna serija, a trenutno na NBC-u vodi Parenthood.
  • Shonda Rimes, dramedija, ABC. Treba li još što napemenuti? Mislimo da ne. Ove godine, spomenuta autorica (Grey’s Anatomy, Scandal), mogla bi imati seriju smještenu u talk-show svijet, što je zapravo osnovna premisa navedenog projekta. Ime projekta ne znamo, no znamo da ima zeleno svjetlo za snimanje pilota.
  • Obožavatelji Chucka, pripremite se. Ne, ne vraća se Chuck na male ekrane, već CBS u pripremi ima projekt koji prema svojoj ideji jako podsjeća na navedenu seriju. Intelligence, naravno ima glavnog lika, kojemu bude ugrađen mikročip u mozak, pomoću kojega obrađuje informacije poput računala. Autor je (ne)poznati Michael Seitzman (North Country), a serija se bazira na knjizi Dissident. Zvuči poznato?
  • ABC-jev Once Upon A Time otvorio je vrata “bajkovitim” serijama. Mreža CW, će u suradnji sa McG-jem prenijeti klasičnu bajku Alice in Wonderland u današnje vrijeme. Naravno, glavni lik je policajka koja otkrije novi magični svijet.
  • Trio iza ovogodišnjeg hit filma Ted, Alec Sulkin, Wellesley Wild i Seth MacFarlane, Foxu su prodali multi-cam projekt. O radnji se zna samo da se vrti oko par momaka u svojim tridesetim godinama, kod kojih se usele njihovi očevi. Ideja ne zvuči naročito originalno, no autorski trojac valjda zna što radi. Spomenimo da projekt ima put pilot commitment, što bi značilo da će Fox će morati autorima isplatiti određenu odštetu ukoliko ne naruče seriju.
  • Mreža Fox ne može se ove godine pohvaliti svojim dramskim uspješnicama, pa se već aktivno pripremaju za novu sezonu, sa poznatim i provjerenim igračima. David Shore (House) i Peter Tolan (Rescue Me), rade na seriji koja prati dva bostonska policajca, od kojih jedan dobije otkaz, te na njegovo mjesto dođe mlada, vjerojatno i zgodna policajka. Nismo kupljeni ni ovom idejom, no autorski dvojac iza sebe ima dva velika hita, te nas zanima do kuda će dogurati ovaj projekt, koji trenutno ima zeleno svjetlo za pisanje scenarija.
  • J.H Wyman, showrunner Fringea, u suradnji sa neizostavnim J.J Abramsom, ostaje u SF vodama. Radnja je smještena u bližu budućnost, gdje u policijskim snagama djeluju roboti/androidi. Serija prati ljudsko-neljudske odnose, uz naravno malo akcije. Fox je otkupio projekt i dao zeleno svjetlo za snimanje pilota. Sa Fringeom u posljednjoj sezoni, ovo se čini kao zanimljiv nasljednik.
Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861