Novi putopisni serijal Gorana Milića – serijala.com
Trenutno čitaš
Novi putopisni serijal Gorana Milića

Novi putopisni serijal Gorana Milića

Nakon što je obišao čitav svijet u svojim putopisnim serijalima, Goran Milić putuje po Hrvatskoj. U sedam epizoda serijala Goran Milić i Matija Vukšić istražuju kako stranci, doseljenici u Hrvatskoj, doživljavaju Hrvatsku. Što im se sviđa, što ih smeta, što ih oduševljava, a što “ne doživljavaju”, gledat ćemo srijedom u 21.45 na HRT1.

_____________________________________________________________________________________

Od srijede 1. prosinca na HRT1 u 21.45 gledajte novu emisiju Gorana Milića Mi Hrvati.

Ljepota je u očima promatrača, kaže poslovica. Druga kaže kako istina ima koliko i pripovjedača. Osnova novog serijala Gorana Milića bavi se upravo tim – različitim perspektivama promatrača koje onda dovode do različitih doživljaja iste situacije, događaja ili, u ovom slučaju, cijele države!

U Hrvatskoj stalno živi desetak tisuća stranaca koji s nama dijele uspjehe i probleme. Amerikancu Mattu Hollingsworthu romantičnije su zagrebačke Gajnice od rodne Kalifornije. Ali, kad prvu susjedu opljačkaju dvije nepoznate djevojke, Matt komentira: “Postoji posebno mjesto u paklu za takve osobe!” Brazilac Andre Silva Batista uživa u Međimurju gdje ga zovu “lokalni Pele”. dok je supruga Roberta u stalnom, osmogodišnjem iščekivanju povratka u Brazil. Što stranci govore o hrvatskoj birokraciji, korupciji, načinu života, primjerima prijateljstva?

Goran Milić i Matija Vukšić ovim emisijama daju zanimljiv korektiv našim pogledima na Hrvatsku, jer Amerikanci, Rusi, Nijemci, Sirijci, Japanci, znaju biti ravnodušni prema nekim postignućima koja mi veličamo, a vidno oduševljeni drugim hrvatskim vrijednostima koje mi jedva vidimo.

Ono na što smo posebni, njima je možda sasvim obično. Ono što niti ne primjećujemo, njih oduševljava. U sedam epizoda serijala Mi Hrvati, otkrijte kako stranci vide Hrvatsku, što su za njih ljepote i prednosti, a što problemi i nedostaci Hrvatske.

Poslovica kaže da nešto cijenimo tek kada to izgubimo – otkrijte što stranci misle da imamo, ali i što nam iz njihove perspektive nedostaje.

Autor: Goran Milić i Matija Vukšić
Realizator: Robert Petrinec
Snimatelj: Igor Tukša

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861