NBC započinje novu sezonu već u kolovozu? – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC započinje novu sezonu već u kolovozu?

NBC započinje novu sezonu već u kolovozu?

A sada, jedan kratki osvrt na kaos pod imenom NBC: Deadline.com donosi vijest kako NBC planira iskoristiti Olimpijske igre u Londonu za nove sezone SF procedurala Grimm, nedavno naručenog sitcoma Go On, kao i novih sezona The Voicea i dramske serije Smash.

Navedene serije navodno će se pojaviti na rasporedu već u kolovozu, jer mreža želi iskoristiti Olimpijadu kao promotivnu odskočnu dasku, otprilike kao što to svake godine bude Super Bowl. Hoće li to biti jedine serije s ranijom premijerom? I zašto baš Grimm i Go On? Odgovore na to nitko još ne zna, vjerojatno jer NBC još nije donio odluke o obnovama, odnosno otkazivanjima ostatka svojih serija. No, scenaristi Grimma, koji je obnovljen prije nešto više od mjesec dana, već rade na novoj sezoni, a scenaristi sitcoma Go On, u kojem Matthew Perry ima glavnu ulogu, trebali bi na posao krenuti idući tjedan.

Svibanjski upfrontsi stižu već za dva tjedna, kada će sve sumnje oko novog jesenskog rasporeda biti otklonjene. Što se tiče NBC-jeve velike nade, The Voicea, svi suci već su produžili svoje ugovore (uz zgodne povišice), što je bila jedina potencijalna prepreka mreži da svoj najveći adut iskoristi za početni dio sezone. Međutim, postavlja se pitanje hoće li bombardiranje gledatelja showom od rujna do svibnja dovesti do zasićenja i pada gledanosti – nešto što s čim NBC već ima iskustva (Deal or No Deal, The Biggest Loser). Također, Smash, koji kao serija prvotno osmišljena za Showtime najbolje funkcionira u kabelskom formatu (12-16 epizoda po sezoni), mogao bi biti razvučen na 20+ epizoda po sezoni što bi uvelike moglo naškoditi kvaliteti serije. Podsjećamo, NBC je u svom izvješću prilikom obnove Smasha naveo kako je točan broj epizoda nedefiniran, te samo veći od petnaest.

Lansiranje The Voicea i Smasha u kolovozu mogao bi biti pametan potez, ukoliko NBC-evci odluče u zimskom dijelu sezone stati na kočnicu. The Voice tako ne bi morao skraćivati/požurivati sezonu (FOX je sa The X Factorom, primjerice, jesenas morao ubrzati stvari da završi prije Božića jer su krenuli tijekom premijernog tjedna krajem rujna), dok bi Smash taman za završetak studenskih sweepsa priveo svoju drugu sezonu od 15 epizoda do kraja. Naravno, ako se uzme u obzir da se nijedno od njih neće vratiti u veljači. Pred NBC-jem je, kako god da se okrene, teška odluka – iskoristiti The Voice tijekom cijele sezone i riskirati potencijalno zasićenje publike ili ga zadržati samo za jednu polovicu sezone?

Mreža je zasad obnovila samo prethodno navedene serije – pod upitnikom su jošbrojni favoriti poput Communitya, Parks & Recreationa i Parenthooda. Nakon poprilično lošeg starta, Bob Greenblatt sa svojom prvom hrpom pilota želi NBC-u vratiti staru slavu. Među naslovima o kojima se šuška kao potencijalnim kandidatima za mjesto na rasporedu su liječnička drama Jasona Katimsa, County, nova serija Dicka Wolfa (Law & Order) o vatrogascima, Chicago Fire, te sitcomi 1600 Penn (Josh Gad, Jenna Elfman), Friday Night Dinner (Alison Janney, Tony Shalhoub) te Save Me (Anne Heche).

6 komentara
 • Aw, promijenio si uvodnu rečenicu, nasmijao sam se naglas na to.
  Welp, nemaju što drugo neko isprobavati lude ideje, sada više stvarno nemaju nijedan program kojim bi jump-startali nešto novo.

  That being said, želim im svu nesreću. Njihovi neuspjesi samo produljuju vijek trajanja Communityju, Parksu, 30 Rocku i Parenthoodu.

  • A ta prva uvodna rečenica je više imala smisla da sam se fokusirao na Grimm i Go On. Sam sebe bih kontradiktirao u dijelu o Smashu i Voiceu. :D

 • Joj.. NBC :facepalm:

  Hoću Parenthood novu sezonu (od 22 epizode ne od 16), i ne više od 15 epizoda za Smash (čak i manje bi bilo bolje).

 • ljudi,ako možete probaviti još jedan policijski procedural,dajte priliku grimmu!odkad su dobili drugu sezonu,mene serija oduševljava.konačno su produbili radnju i više nije samo murder of the week shema…

  • Točno, serija je od samog početka bila mračnija i (meni osobno) zanimljivija od Once upon a time, ali sada su mi postali bolji utoliko kaj je radnja povezanija. Volio bih jedino da prestanu masakrirati njemački XD

 • Top 5 svih vremena

  1.SUPRENTAURAL
  2.Firefly
  3.Spartacus
  4.Breaking Bad
  5.Blue mountain state

  Svaka u svom žanru apsolutni kralj. Neka pati koga smeta!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861