Kada će se znati je li ______ obnovljen? – serijala.com
Trenutno čitaš
Kada će se znati je li ______ obnovljen?

Kada će se znati je li ______ obnovljen?

Pošto u se u komentarima znaju ponavljati pitanja “kada će se znati je li ta-i-ta serija obnovljena”, evo kratkog pregleda objavljenih datuma upfrontova televizijskih mreža. Ovisno na kojoj se mreži emitira serija, ovo su najkasniji datumi kada ćete saznati njihove sudbine.

 • 29. ožujak – FX
 • 2. svibanj – USA Network
 • 16. svibanj – NBC i FOX
 • 17. svibanj – ABC
 • 18. svibanj – TNT, TBS, Adult Swim i CBS
 • 19. svibanj – The CW

Upfrontovi su okupljanja na kojima mreže medijima i oglađivačima prezentiraju svoje programe za iduću sezonu. Iako se nerijetko vijesti o obnovi popularnijih serija objavljuju ranije, odluke u vezi serija “na rubu” obično se odgađaju do zadnjeg trena i pregleda finalnih pilota za iduću sezonu. Velik broj slabo gledanih serija tek tada biva službeno otkazan, iako je njihova sudbina kristalno jasna i ranije. Primjerice, od ovosezonskih serija, The Cape, The Event, No Ordinary Family, Off the Map itd. Također, tada se predstavljaju nove serije, odnosno naručeni piloti. Glavna svrha upfrontova je zapravo prodaja oglasa unaprijed – “up front” – pa otuda proizlazi i naziv.

Zanima li vas kakve su šanse prije nego službene odluke budu objavljene, bacite pogled na našu analizu gledanosti i prognoze otkazivanja, članak doduše star mjesec dana. Članak je ažuriran sa najnovijim informacijama o obnovama, a prognoze uglavnom i dalje stoje (ili barem mi stojimo iza njih).

19 komentara
 • Znači ovo je sve otkazano??

  Chase (NBC)
  Life unexpected (CW)
  Lone Star (FOX)
  Medium (CBS)
  My generation (ABC)
  Outlaw (NBC)
  Running Wilde (FOX)
  Smallville (CW)
  The Cape (NBC)
  The Good Guys (FOX)
  The Whole Truth (ABC)
  Undercovers (NBC)
  Detroit 1-8-7 (ABC)
  No ordinary family (ABC)
  Off the Map (ABC)
  Perfect Couples (NBC)
  The Defenders (CBS)
  The Event (NBC)
  Traffic Light (FOX)

  :o 19 serija otkazanih plus ove su upitne :

  Better with you (ABC)
  Bob’s Burgers (FOX)
  Brothers & Sisters (ABC)
  Fringe (FOX)
  Human target (FOX)
  Mad Love (CBS)
  Outsourced (NBC)
  Shit my dad says (CBS)
  The Chicago Code (FOX)
  V (ABC)

  većina serija koje ja pratim :(

 • AMC sad ima neki svoj “script bake-off” gdje naručuju snimanje novih pilota, o tome je jučer objavljen članak. Mad Meni će kasniti, Breaking Bad dolazi tek u 7. mjesecu, Walking Dead u listopadu, a Killing sad za 7 dana :)
  Nisam siguran imaju li oni, kao i HBO i Showtime, klasičnu upfront prezentaciju kao i ostale mreže.

 • Proguglah malo po relevantnim siteovima i pronađoh izjave Kevin Reillya,šefa FOX-a,te Briana Grazera producenta LTM-a,s kojima fanovi dotične serije mogu biti izrazito zadovoljni,jer je 4.sezona sigurna,ali objavljivanje obnove u svibnju se čeka radi čistih formalnosti.Predviđa se čak puna sezona od 22 epizode kao u drugoj sezoni.Raspoređeno po 11 epizoda po ljetnom i zimskom rasporedu.4.sezona će zapravo pokazati u kojem pravcu serija ide.Može biti zaključna sa finalom u 70.epizodi ili tek nakon toga upitna za dalje.

  • Ha cuj, ako je tebi lakse tjesiti se nebitnim izjavama i ne gledati ciste brojke… ;)

   Ali LTM je lani isao ljeti jer su imali neemitirane epizode. Sad na ljeto nema sanse da bude jer nemaju producirane epizode.

 • Vidjet ćeš da moje uočavanje “nebitnih izjava i irelevantnost” imaju smisla i pokrića…zato mi i jesu omiljeni likovi u svijetu serija Dr.House,Cal Lightman i Patrick Jane! :)

   • Kojih fanbojeva? Reillya i Grazera,ovlaštenih za kuću,odnosno seriju? haha..ja sam ti prvi protivnik bapskih naklapanja. Pa bio sam jedan od najvećih optimista za Fringe,dok je 70% bilo izrazito sumnjičavo i koji je rasplet..čujemo se 16.5. sa mojim predviđanjem pozitivnog raspleta. <3

    • Ne, nego “predviđa se čak puna sezona”, “raspoređeno…”, a prije toga ono sa People’s Choiceom. A posao execova je prodavati lažni optimizam. Podsjecam te da je LTM-u srezan broj epizoda ove sezone. Zasto? Sigurno ne zbog dobre gledanosti.

     Ne predviđam nista – mislim da su sanse 50/50. Sigurna definitivno nije. Uostalom, uvijek je dobro imati genericki procedural sa half-season orderom na lageru, u slucaju da neka serija propadne. Kao Lone Star ove sezone.

 • Vi u želji da budete objektivan site,odlepršate u subjektivnost,radi favoriziranja nekih svojih omiljenih serija.Drži vodu ovo što ja pričam,a i što ti..nisam pao s kruške.

  • Mislim da nemamo posebnu zelju biti objektivivni u komentiranju serija i ostalog, ali o gledanosti se za razliku o kvaliteti serija, moze raspravljati sasvim empirijski. Sto se toga tice cisto sam pragmatican i govorim ti da nemas apsolutno nikakvo uporiste za tvrdnje da je “4. sezona sigurna.”

   To je jedino sto ti pokusavam dokazati. Moje misljenje o seriji apsolutno nema veze sa time.

   • Ne želim ispasti pametnjaković,ali zapamti ovaj moj optimizam kada 16.5 budu obznanjivali LTM sudbinu identičnu Fringeu..nema potrebe diskutirati,sve ima smisla od obojice,siguran sam. živio

  • Lie to me je jeftiniji od human targeta i chicago codea (bar tako kažu), fox ga sam radi tako da ima korisiti od većeg broja epizoda i uletio je nakon kraha Lonestara.

   Vjerovatno obnaovljen kao rezerva u slučaju kraha neke serije ili popunjavanja rasporeda.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861